رئيس سازمان صنايع هوايي ايران با اشاره به ورود نخستين هواپيماي ساخت داخل به ناوگان هوايي در 7 سال آينده، گفت: 2 سال ديگر اولين توليد مشترك هواپيما وارد صنعت هوايي ايران مي‌شود.

 

به گزارش مهر، منوچهر منطقي در حاشيه نمايشگاه صنايع هوا و فضا در جمع خبرنگاران با بيان اينكه براساس برآوردي كه در دنيا انجام شد، 26 هزار و 700 هواپيما بايد توليد شود، گفت: 6 درصد اين هواپيماها پهن پيكرند و در حال حاضر 2 شركت پهن پيكرساز در دنيا اين كار را انجام مي‌دهند.

 

رئيس سازمان صنايع هوايي ايران با بيان اينكه ورود به ساخت هواپيماي پهن پيكر در كشور اقتصادي نيست، بيان داشت: درخواست براي هواپيماهاي 100 تا 150 نفره در كشور ما بيشتر است؛ بنابراين بيشتر ساخت اين نوع هواپيماها را در دستور كار داريم.

 

وي توليد هواپيماي پهن پيكر در كشور را منتفي ندانست و افزود: ساخت اين هواپيماها صرفه اقتصادي در كشور ندارد بنابراين موضوع اورهال هواپيماهاي موجود خريداري شده در دستور كار سازمان قرار دارد و هم اكنون هيچ هواپيمايي براي اورهال به خارج از كشور فرستاده نمي شود.

 

منطقي تصريح كرد:‌ اورهال هواپيماها از نظر ساختاري 30 درصد تكنولوژي را تشكيل مي‌دهد؛ بنابراين رسيدن از 30 درصد به 70 درصد كار سنگيني است اما اقتصادي نيست.

 

وي به توليد هواپيماي 150 نفره در كشور اشاره كرد و گفت:‌ اولين نوع از اين هواپيماها كه ساخت داخل است 7 سال ديگر وارد كشور مي‌شود. همچنين 9 فروند هواپيماي توليد مشترك هم در حال ساخت است كه اولين تا دو سال آينده وارد بازار خواهد شد .

دسته ها : توليدات داخلي
1391/7/29 19:17
شركت لوله سازي اهواز در اوايل سال 1346 تأسيس و در مهر ماه همان سال با كارخانه توليد لوله از قطر 24 تا 42 اينچ پا به عرصه صنعت كشور گذاشت. سپس با تأسيس كارخانه توليد لولۀ قطركوچك در بهار 1347 و با توليد لوله هايي از قطر 6 تا 16 اينچ گستره توليدات خود را وسيع تر كرد.
براي تسريع توليد لوله و پاسخگويي به نياز روزافزون كشور در سال 1354 دو كارخانۀ ديگر 3 و 4 براي توليد لوله هاي قطر كوچك و بزرگ بنا گرديدند . در همان سال شركت براي تقويت توان فني و به روز نمودن داشته هاي صنعتي خود عده اي از كارشناسان را براي آموزش به خارج از كشور اعزام نمود.
در سال بعد و همزمان با تامين لوله خطوط انتقال گاز به كشور شوروي و با ارتقاء تجهيزات كارخانه توليد لوله قطر بزرگ، اين شركت موفق به توليد لوله تا قطر "56 گرديد .
با بوقوع پيوستن انقلاب شكوهمند اسلامي در سال 1357 و پس از آن آغاز جنگ تحميلي و همزمان با تحريم شديد اقتصادي كشور و خروج كارشناسان خارجي ، شركت در معرض تعطيلي قرار گرفت. اما پس از اين وقفه در روند كاري شركت در سال 1361 كارشناسان داخلي قادر شدند چرخ هاي متوقف شدۀ شركت را دوباره به گردش در آورند .
در اواخر سال 1369 با قبول پروژه بسيار مهم و ارزشمند گاز ترش آغاردالان يكي از فعاليت هاي چشمگير شركت رقم خورد . در جريان اين پروژه كارخانه پوشش جهت پوشش كاري لوله هاي توليدي بنا شد و توانست در سال 1372 خطوط لوله اين پروژه را با كيفيت بالاي اجرايي پوشش نمايد .
با گذشت يك دهه و به وقوع پيوستن اتفاقات و تحولات صنعتي در كشور، در سال 1379 در راستاي طرح خصوصي سازي ، مالكيت شركت لوله سازي اهواز به بخش خصوصي واگذار و از زير نظر وزارت نفت خارج گرديد .
اين شركت با تأمين لوله براي پروژه هاي مهمي همچون فاز 1 پروژۀ پارس جنوبي به سفارش شركت پتروپارس، فازهاي 2و 3 پارس جنوبي به سفارش شركت توتال فرانسه و نيز فازهاي 4و5 پروژۀ پارس جنوبي به سفارش شركت آجيپ ايتاليا توانسته است توانايي هميشگي خود را در پاسخ دهي موفقيت آميز و به موقع در برابر تقاضاي شركت هاي مهم داخلي وخارجي به اثبات برساند .
شركت لوله سازي اهواز با دارا بودن بيش از 1900 نفر نيروي انساني متخصص كه در دو بخش عملياتي و ستادي فعاليت مي كنند توانسته است با بستن قراردادهايي با كشورهاي خارجي در زمرۀ يكي از فعالان صنعتي خاورميانه به شمار آيد .
همچنين با استقرار سيستم يكپارچه كنترل و رد يابي مواد و محصول ( IMTS ) امكان پيگيري و رديابي محصول و نيز كنترل اطلاعات توليد و پوشش لوله را براي مديران و اطمينان مشتريان فراهم ساخته است .
امروزه واحد انبار اين شركت با در اختيار داشتن انواع ماشين آلات سنگين و برخورداري از كادر فني مجرب، توانايي تخليه و انبارش و تحويل مقدار 2500 تن انواع ورقهاي فولادي را به خطوط توليد طي شبانه روز داراست. اين بخش با دارا بودن 560 هزار متر مربع انبارهاي روباز و سرپوشيده استاندارد قادر به دريافت و انبارش 4500 تن انواع لوله هاي خام و پوششي در طول شبانه روز مي باشد و توان آنرا دارد تا انواع لوله هاي قطر بالا را روزانه به تعداد چهار صد دستگاه تريلر و لوله هاي قطر پايين را با تعداد يكصد دستگاه به مقاصد مختلف خارج از شركت بارگيري نمايد.
شركت لوله سازي اهواز با ظرفيت توليد سالانه 600 هزار تن انواع لوله هاي فولادي ، 4 ميليون متر مربع پوشش خارجي و ظرفيتي بالغ بر 3 ميليون و 500 هزار  متر مربع پوشش داخلي انواع لوله و با انعقاد قراردادهاي تأمين لوله با شركت هاي داخلي و خارجي همواره از بازوهاي توانمند و پر قدرت چرخۀ اقتصاد كشور محسوب گرديده و اميدوار است با جديت و كوشش هر چه بيشتر مديران و پرسنل پر تلاشش مدارج افتخار را همچون گذشته با قاطعيت بپيمايد. 
X