به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاعرساني توليد ايراني، اين روزها خانه ايرانيان نيز به مانند تمامي مردم نقاط مختلف جهان چهره كاملا متفاوت با سالهاي گذشته پيدا كرده است، اگر تا ديروز زنان ايراني در هنگام خريد و يا اجاره خانه به سينك ظرف شويي و مكان مناسب قرار گرفتن يخچال و فريزر توجه ميكردند چند سالي است كه پيدا كردن نقطه مناسب براي قرار دادن ماشين لباس شويي و در كنار آن ماشين ظرف شويي نيز براي آنها مهم شده است و ديگر كمتر دختري پيدا ميشود كه بدون داشتن ماشين لباسشويي در جهزيه خود به خانه بخت رود.
هماكنون در بازار به لطف واردات گسترده لوازم خانگي به كشور انواع اقسام ماشينهاي لباس شويي از سوي فروشگاه و مغازههاي مختلف به فروش ميرسد و جستجو در بازار تهران براي خريد يكي از آنها آدمي را به سرگيجهاي مزمن دچار ميكند، ماركهاي تجاري مختلف كه تا يك دهه پيش بسياري از مردم حتي نام آنها را به گوش نشنيده بودند اينك به وفور در ايران يافت مي شوند حضور برندهاي خارجي آنچنان در بازار ايران افزايش يافتند كه جاي محصولات توليد داخل را تنگ كرده و يا در بسياري از موارد گرفتند با اين حال هنوز هم در بازار ماشينهاي لباسشويي ساخت داخل وجود دارند و با قيمتهاي بسيار مناسبتر از قيمت توليدات خارجي عرضه ميشوند كه يكي از بهترين آنها ماشين لباسشويي پاك شوما است. شركتي كه بر خلاف فعاليتهاي گسترده صنعتي بسياري از مردم آن را به عنوان توليد كننده لوازم آرايشي و بهداشتي ميشناسند .
شركت توليدي صنعتي پاكشوما ، فعاليت خود را در سال 1354 با توليد لباسشوييهاي نيمه اتوماتيك آغاز كرد تا جائيكه در زمان خود در زمينه توليد لباسشوييهاي نيمه اتوماتيك در زمره بهترين ماركها شناخته شده قرار گرفته است.
در سال 1376 با تغيير مديريت، سياست كلي شركت بر مبناي همكاري نزديك با كمپانيهاي بزرگ اروپايي و آسيايي قرار گرفت و اقدامات لازم براي ورود تكنولوژي روز جهان در زمينه توليد انواع لباسشويي انجام شد. اكنون ميتوان ادعا كرد كه شركت پاكشوما ، يكي از نخستين توليد كننده ماشينهاي لباسشوئي هوشمند در ايران است.
شركت پاكشوما در سال 2009 بويژه در زمينه توليد ماشين لباسشويي بسيار موفق عمل كرد و با همكاري شركت ال جي كره بيشتر از 65% سهم بازار ماشين لباسشويي را بر اساس استراتژي سود دو جانبه بدست آورد . و اين تجربه موفق موجب آغاز همكاري اين دوشركت براي توليد يخچالهاي سايد باي سايد در ايران شده است.
شركت پاكشوما توانسته است با مديريت صحيح و سعي و تلاش متخصصان خود كالاهايي ارزنده با كيفيت و دوام بالا و همچنين قيمتهاي مناسب به بازار عرضه كند و هم اكنون به سومين همكار ال جي در بخش توليد لباسشويي در جهان تبديل شده است.
شركت پاكشوما با بيش از400 مركز سرويس و خدمات پس از فروش بزرگترين دامنه خدمات پس از فروش را در كشور به خود اختصاص داده است .
شايد بتوان پاكشوما را در زمينه به روز بودن، برترين شركت لوازم خانگي ايراني معرفي كرد، مصرف انرژي پايين و كسب درجه انرژي Aبراي بعضي از محصولات توليدي اين شركت رقابت پذيري آن را با شركتهاي خارجي در بازار دو چندان كرده است. لباسشوييهاي بدون تسمه و با (تقريبا) آخرين تكنولوژي و امكان شستشوي اسلامي( سه بار آبكشي از ويژگيهاي مهم توليدات اين شركت ايراني است.
براي آشنايي هر چه بيشتر با محصولات اين كارخانه به مقايسه يكي از مدلهاي ماشين لباس شويي پاك شوما با برخي از برندهاي خارجي موجود در بازار پرداختيم كه به نتايج قابل قبول و تحسين برانگيزي رسيديم.
ماشين لباس شويي پاك شوما مدل PAK-10264TD داراي دورموتور 1000 دور در دقيقه،8 برنامه شستشو، سيستم آبكشي بهداشتي، سيستم ضد چروك، قابليت تنظيم دما، قابليت تنظيم دور خشك كن، قابليت غوطه وري درآب، قابليت تاخير در زمان شستشو، صفحه نمايشگر، عيب ياب هوشمند، قفل كودكان است. اين ماشين لباس شويي در عرض 600، عمق 550 و ارتفاع 850 ميلي متر است ظرفيت شستشوي آن 7 كيلو گرم و ميزان آب مصرفي آن براي يك شستشوي كامل 64 ليتر در نظر گرفته شده است.
اين مدل با وزن 66 كيلوگرمي مصرف انرژي پايين (نشان B) كه در مقايسه با مدلهاي خارجي در بازار از قيمت بسيار مناسبي برخوردار است.
ماشين لباس شويي پاك شوما در حالي به قيمت 700 هزار تومان به فروش ميرسد كه مارك تجاري بوش با ويژگيهاي اين چنيني يك ميليون و 700 هزار تومان ، مارك بكو يك ميليون و 300 هزار تومان ، مارك ال جي يك ميليون و 200 هزار تومان و ايندزيت يك ميليون و 300 هزار تومان در بازار عرضه ميشوند.
با اين حال اين ايرانيان هستند كه ترجيح دهند آسايش و رفاه زندگي خود را با كدام يك از مدلهاي ماشين لباس شويي در بازار فراهم كنند، موضوعي كه كاملا اختياري است، اختياري كه نتيجه مستقيمي بر كار و اشتغال تعداد زيادي از هم وطنانمان در شركت پاك شوما خواهد داشت.
عيد قربان ، يعنى فدا كردن همه «عزيزها» در آستان «عزيزترين»
و گذشتن از همه وابستگى ها به عشق مهربان ترين . . .
- مهندسي فرهنگي مصرف
- بسيج عمومي مصرف داخل
- آگاهي بخشي نسبت به مصرف
- تعميق نگاه قرآني دوري از اسراف
- عدم تبليغ كالاي خارجي
- بازتعريف سبك زندگي ايراني
- جدي گرفتن مقوله جنگ نرم
- تحقق شعار ما ميتوانيم
- نظارت بر قوانين قديمي
پينوشتها:
* كارشناس مسايل فرهنگي
منشور بيانات «مقام معظم رهبري» در 20 سال پيرامون درآمدهاي نفتي
منشور بيانات مقام معظم رهبري كه در ادامه ملاحظه ميفرماييد شامل جستوجوي كليد واژهي «نفت» در «تمامي بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامي و پيامهاي ايشان» ميباشد كه 258 ركورد جستوجو را شامل شد. چيدمان مطالب بر حسب تاريخ ميباشد.
اگر نفت در اختيار غربيها بود...
يك وقت خطاب به بعضى از سياسيونى كه در كشورهاى ديگر توليد كنندهي فعال نفت هستند، نكته و سؤالى مطرح كردم و گفتم: «ما امروز نفت داريم. كشورهاى حاشيهي خليج فارس، بعضى كشورهاى آفريقايى و بعضى كشورهاى آسيايى هم، نفت توليد مىكنند. اين نفت گران قيمت را به قيمتهاى ارزان و به بشكهاى چندين برابر كمتر از قيمت حقيقى آن، از اينها مىخرند. اين كشورها هم چون به پولِ فروشِ نفت احتياج دارند، بالاجبار آن را با قيمت پايين مىفروشند. آنگاه مستكبرين مىروند و از اين نفت، حداكثر استفاده را مىكنند.» سؤالى كه مطرح كردم اين بود. گفتم: «حالا فرض كنيد به جاى كشورهاى عربستان، ايران، اندونزى، امارات، كويت و غيره، نفت در اختيار آمريكا و انگليس و ايتاليا و بعضى كشورهاى ديگر اروپايى بود و ما مىخواستيم از آنها نفت بخريم.
شما را به خدا، حاضر بودند حتى يك قطره نفت به ما بدهند؟! اگر شما مىخواستيد يك بشكه نفت از آنها بگيريد، صد گونه شرط و شروط مىگذاشتند و بعد هم به هر قيمتى كه دلشان مىخواست، آن را به شما مىدادند! امروز همان نفت، يعنى همان مايع ذىقيمت را، با استفاده از خيانت بعضى از دولتهاى توليد كنندهي نفت، كه دستشان در دست آنهاست، به كمترين قيمت ممكن مىخرند و در واقع غارت مىكنند و مىبرند و از آن، همه اساس مدنيّت صنعتى كنونى را بر پا مىدارند. روشنايىشان از نفت ماست؛ گرمايشان از نفت ماست؛ حركتشان از نفت ماست؛ كارخانه و مصنوعاتشان هم از نفت ماست!»
بيانات مقام معظم رهبرى در صحن «آستان قدس رضوى»، 1/1/1373
قطع وابستگي به نفت؛
نفت ما كه مىگويم، منظور نفت كلّ اين منطقه و ديگر مناطق نفتخيز دنياست. اين منطقه بخش عمدهاى از نفت جهان را داراست. يعنى همان دولتهايى كه دستشان با دزدان غارتگر بينالمللى يكى است، متأسفانه بخش عمدهاى از نفت را صاحباند. امروز جنسِ بهاين ارزشمندى به منزلهي ابزارى در دست مصرف كنندگانى است كه شديداً به آن احتياج دارند. آنها چنين سياستى را از دهها سال پيش تا به امروز، طراحى و اجرا كردهاند و متأسفانه همواره عدهاى از سياستمداران خائن كشورهاى وابسته نيز، با آنها همكارى مىكنند. در چنين وضعيتى اگر ملت ايران- اعم از كارگر ايرانى، جوان ايرانى، توليد كنندهي ايرانى و معلم ايرانى- با همه تلاش و غيرت خود وارد عمل شود و اين كشور را به گونهاى بسازد كه به خاطر صادرات و واردات و نيازهاى مصرفى، محتاج فروش نفت خود، آن هم با اين قيمتِ پايين نباشد، ببينيد چه خدمت بزرگى به امروز و آيندهي اين كشور خواهد بود!
بيانات مقام معظم رهبرى در ديدار كارگران و معلمان، در «روز كارگر» و «هفتهي معلم»، 13/2/1373
در چاههاي نفت را ببنديم؛
آرزوى واقعى من- كه البته ممكن است بهاين زوديها قابل تحقق نباشد- اين است كه ما درِ چاههاى نفت را ببنديم و اقتصاد خود را براساس كالاها و محصولات غيرنفتى بنياد نهيم. يعنى فرض كنيم اين كشور، كالايى به نام نفت ندارد. البته اين كار ممكن است در اين سالها و بهاين زوديها عملى نباشد. زيرا دشمنان ايران در دوران رژيم وابسته و فاسد پهلوى، بيش از حدّ تصور خرابكارى كردهاند و چنان ملت و كشور ما را به نفت وابسته نمودهاند كه نشود بهاين آسانى چنين كارى را كرد. اما روزى بايد اين كار بشود و آن روز، روزى است كه ملت ايران بدون اين كه سرمايههاى خود را مفت و مجّانى به دست كسانى بدهد كه با كمال خباثت از ثروت ملى كشورها استفاده مىكنند، با تكيه بر امكانات ذاتى، روى پاى خودش بايستد.
بيانات مقام معظم رهبرى در ديدار كارگران و معلمان، در «روز كارگر» و «هفتهي معلم»، 13/2/1373
قطع وابستگي به نفت؛
البته دولت ما امروز حداكثر استفاده را از نفت مىكند و بايد هم بكند. اما بايد كارى كند كه بتواند روزى به دنيا اعلام نمايد كه از امروز تا شش ماه ديگر، تا يك سال يا چهل روز ديگر، مىخواهيم درِ چاههاى نفت را ببندم. مىخواهم يك قطره نفت صادر نكنم. دولت بايد بتواند تصميم بگيرد. بايد به نفت احتياج نداشته باشد. ما ثروت، منابع طبيعى و توليدات داخلى زياد داريم. امكانات توليد ثروت در داخل كشور، خيلى زياد است. روزى به خاطر جنگ، اين كارها عملى نبود، ولى بحمدالله امروز عملى است. بايد هم انجام گيرد و انجام دهند. دولت هم اين كار را مىكند، بايد هم بكند. ما هم اخيراً اعلام و ابلاغ كردهايم كهاين كار شروع شود و مقدمات كار، در حال انجام است. ممكن است اين طرح در مدت يك سال، دو سال، سه سال يا پنج سال نتيجه بدهد. اگر به فضل پروردگار، چنين شود، بسيارى از مشكلات اين كشور كاهش پيدا خواهد كرد. البته به شرط اين كه همهي ملت؛ همهي كسانى كه بازوى توانا، فكر و قلم فعال، زبان گويا و دل بيدار دارند، پشت در پشت، با همين وحدتى كه امروز در ميان اين ملت است، تلاش كنند و نگذارند مردم تقسيم شوند.
بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامى در ديدار با مردم مشهد و زائران حضرت علىبن موسىالرضا(عليهالسلام)، در صحن حضرت امام خمينى، 4/1/1375
اقتصاد و ملت ايران بايد از نفت جدا شود؛
البته من يك نگرانى مختصرى دارم- كه مربوط به امروز هم نيست؛ سالهاست كهاين نگرانى را دارم- و آن اين است كه بايد اقتصاد و ملت ايران از نفت جدا شود. اين مسأله را اخيراً به دولت خدمتگزار ابلاغ كردهايم كه برايش برنامهريزى كند و در حال برنامهريزى است و كارهايى هم انجام داده است. ما بايد كارى كنيم كه ملت و دولت ايران، وابسته به نفت خود نباشند. چون متاسفانه، امروز در دنيا نفت به سياستهاى بينالمللى، كمپانيها و غارتگران بزرگ و جهانخواران و مستكبران وابسته است. در حقيقت، نفت در مشت آنهاست. هرگاه بخواهند، قيمتش را پايين مىآورند، توليد را كم يا زياد مىكنند، يكى را از دور خارج يا وارد دورْ مىكنند! نفت مال ماست؛ اما سياستش در دست ديگران است! چنين سرمايهاى مايهي دردسر است.
بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامى در ديدار با مردم مشهد و زائران حضرت علىبن موسىالرضا(عليهالسلام)، در صحن حضرت امام خمينى 4/1/1375
نفت را مفت ميفروشيم؛ آمادگي براي روزي كه نفت تمام شود؛
من يك وقت عرض مىكردم كه اگر يك روز نفت منطقهي خاورميانه تمام شود- كه ممكن هم هست چنان روزى پيش آيد- دولتها بايد به فكر باشند. اين كه ما اين قدر روى اقتصاد بدون نفت تكيه مىكنيم و اصرار داريم كه هرچه ممكن است، درآمد كشور را از نفت به درآمدهاى ديگر ببريم، به همين خاطر است. امروز بعضى از كشورها- از جمله خود آمريكا- نفت خودشان را استخراج نمىكنند؛ نفت وارد مىكنند، چون بهاين قيمتى كه نفت را مىخرند، يعنى در واقع مفت! نفت صادر كنندگان اين منطقه، با استخراج هرچه بيشتر و فروختن هرچه بيشتر بهاين ثَمن بَخس، بعد از گذشت چند سال تمام مىشود؛ ولى چاههاى آنها هنوز نفت خواهد داشت. البته چاههاى نفت آمريكا، به بركت وفور چاههاى نفت ما نيست- چاههاى متوسطى است- ولى به هر حال نفت هست. آن روزى كه آنها نفت داشته باشند و كشورى مثل ما العياذُ باللّه نفت نداشته باشد و بخواهد از آنها نفت بخرد- كه اميدوارم چنين روزى پيش نيايد- آنها بابت هر شيشه نفتى كه به ما بدهند، ده برابر قيمت يك بشكه نفت از ما پول خواهند گرفت! آنها به ما نفت مىدهند؟ كسانى كه جلوي چشمشان، ملتها از گرسنگى مىميرند، ولى گندمشان را در دريا مىريزند و به ملتهاى گرسنه نمىدهند، براى اين كه قيمت گندم پايين نيايد، به كسى نفت خواهند داد؟!
بيانات رهبر معظم انقلاب در خطبههاى نماز جمعهيتهران، 28/10/1375
نفت ابزار توسعه و قدرت سياسي كشور بايد باشد؛
نفت، ذخيرهي هميشگى اين ملت است و مىماند. اولاً از آن براى ساخت زيربناهاى ماندگار و ديگر سرمايههاى اساسى كشور استفاده مىشود. ثانياً به وسيلهي قدرت نفت، ملت ايران مىتواند در صحنهي سياست بينالمللى، ابراز قدرت كند. يك وقت اعلام كند كه من مىخواهم نفتم را شش ماه نفروشم! همهي دنيا را تحت تأثير قرار مىدهد؛ همهي سياستها را تحت تأثير قرار مىدهد. يا بگويد مىخواهم اين قدر كم كنم، يا اين قدر زياد كنم! اين در طول زمان انجام مىگيرد. پس از اين طرف، ملت ايران ضرر مىكند، از آن طرف هم مسؤولين كشور، همين پول نفت را به خاطر نياز كشور مىدهند و گندم وارد مىكنند! بعد وقتىكه اين گندم وارد مىشود، وقتىكه آرد مىشود، نان مىشود و پا به سفرهي من و شما مىگذارد، آنجا ضايع مىشود! امروز ما آن مقدارى كه از ضايعات نان ضرر مىبينيم از هيچ ضايعهي مادىاى ضرر نمىبينيم! يعنى همين نان خشكى كه از خانهي من و شما خارج مىشود كه به نظر ما هم هيچ نمىآيد معادل بخش عظيمى از قيمت گندم وارداتى ماست! اين مطلب را دولتىها، مسؤولين مىگويند؛ امناى من و شما مىگويند!
بيانات در اجتماع زائران و مجاوران بارگاه ملكوتي حضرت علي بن موسي الرضا(عليهالسلام)، 1/1/1377
اقتصاد وابسته به نفت، ميراث رژيم پهلوي؛
چند سال است كهاين مطلب را به مسؤولين گفتهايم؛ مسؤولين هم چه در دولت قبل و چه در دولت فعلى جدّاً اين قضيه را دنبال كردند و مىكنند كه شايد بتوانند؛ اما كار دشوار است. اين خشت كجى است كه در زمان رژيم پهلوى گذاشته شده است. آن جوانانى كه نمىدانند رژيم گذشته با اين كشور چه كرده است، بدانند يكى از دهها كار خيانتآميزى كه كردند، اين است! اقتصاد اين كشور را متّكى به نفت كردند كه به آسانى هم نمىشود آن را تغيير داد و دگرگون كرد! اين ملت اگر بتواند، بايد با صادرات گوناگون، صادرات ميوه، صادرات معادن گوناگونى كه در اين كشور هست، توليدات صنعتى، كشاورزى و خدمات اين كشور را اداره كند.
بيانات در اجتماع زائران و مجاوران بارگاه ملكوتي حضرت علي بن موسي الرضا(عليهالسلام)، 1/1/1377
اقتصاد منهاي نفت؛
بنده از چند سال قبل، دو، سه سال قبل شعار تكيه بر «اقتصاد منهاى نفت» را با مسؤولين كشور در ميان گذاشتم؛ آنها هم انصافاً استقبال كردند. البته كار آسانى نيست. اين كار در طول يك سال و دو سال و پنج سال، انجام نمىگيرد؛ بايد به مرور و به تدريج انجام گيرد كه ما براى ادارهي امور كشور، براى كارهاى گوناگون كشور، براى واردات و خدمات كشور، براى آموزش و پرورش و بودجهي جارى كشور، مجبور نباشيم نفت را كه ذخيرهي ماست، بفروشيم و گندم، يا شير خشك وارد كنيم! اين غلط است.
بيانات در اجتماع زائران و مجاوران بارگاه ملكوتي حضرت علي بن موسي الرضا(عليهالسلام)، 1/1/1377
ضربهي اقتصادي نفت به ايران؛
عزيزان من! در كشور ما، اسراف زياد مىشود! ما از چند طرف ضربهي اقتصادى مىخوريم؛ از جهت نفت هم ضربهي اقتصادى مىخوريم! نفت، ثروت ملت ايران و ثروت دولت است كه نمايندهي ملت است اما درآمد دولت توليد كنندهي نفت، كمتر از درآمد دولتى است كه كمپانيهاى نفتى آن، نفت ما را مىخرند و آن دولت از آنها ماليات مىگيرد! شما ببينيد چه ظلم بزرگى در دنيا انجام مىگيرد و اتفاق مىافتد! يعنى تجار و كارخانهداران فلان كشور صنعتى كه نفت را از خليج فارس مىخرند و به آنجا مىبرند، دولت از آنها ماليات مىگيرد به خاطر نفتى كه آنها مىخرند و وارد مىكنند آن مالياتى كه او بهخاطر اين نفت مىگيرد، بيشتر از آن قيمتى است كه دولت توليد كننده و صادر كنندهي نفت، به خاطر فروش نفت خودش مىگيرد! آيا اين ظلم نيست؟! اين ظلمى است كه كشورهاى صنعتى مىكنند؛ اعمال نفوذى است كه مىكنند. اين يك ضرر!
بيانات در اجتماع زائران و مجاوران بارگاه ملكوتي حضرت علي بن موسي الرضا(عليهالسلام)، 1/1/1377
آمادگي براي كاهش درآمد نفتي؛
مسؤولين اقتصادى دولت، برنامهي كشور را طورى تنظيم مىكنند كه هيچگونه ضربهاى بر مسايل اساسى كشور وارد نيايد. اين كار را كردهاند و مىكنند؛ خيلى هم خوب است. قيمت نفت، در دوران جنگ از اين هم كمتر بود، ولى به خوبى گذرانديم. در زمان رياست جمهورى بنده، قيمت نفت كه امروز هر بشكهاى حدود 12 دلار است از 18 دلار به 12 دلار رسيده است به 8 دلار، به 5/7 دلار رسيد و گذرانديم! وقتى مسؤولين بر كار خودشان مسلط باشند و مردم را پشت سر خودشان داشته باشند، مىتوانند انجام دهند. ما آن روز، جنگ را هم داشتيم كه خرج جنگ هم خرج خيلى عظيمى بود، پس اين كافى نيست. در كنار اين، مسألهي صرفهجويى مطرح است.
بيانات در اجتماع زائران و مجاوران بارگاه ملكوتي حضرت علي بن موسي الرضا(عليهالسلام)، 1/1/1377
منبع: borhan.ir
رشد و جاذبه «توليد ملي» در گرو الزاماتي است كه با توجه جدي به آن از سوي توليدكنندگان تحقق مي يابد. «اتقان» ، «استحكام» و «احسان» ۳ اصل براي پيشرفت توليد ملي به منظور تامين نيازهاي داخلي و جذب بازارهاي خارجي است. كار و كالايي كه با وجدان كاري و صداقت و امانت داري توامان باشد، خود به خود رواج مي يابد. رويكرد مردم به سوي «توليد ملي»، نيازمند تعهد كاري سازندگان كالاهاي داخلي و دلسوزي و پاي بندي جدي آن ها به رعايت استانداردهاي حقيقي صنعت و كالاست. بهره بردن كارخانه داران از حضور دانشمندان و متخصصان صادق كشور و مشاوران امين و سالم و پاك و توجه جدي آن ها به حقوق مصرف كنندگان، از الزامات ترويج توليد ملي است.
پيامبر خدا حضرت محمد صلي ا... عليه و آله و سلم، پيوسته پيروان خويش را وادار به كار و توليد مي كردند و اصول و قوانين كار و توليد بايسته را آموزش مي دادند.
اتقان توليد
«اتقان» كار و توليد از اصول پيشرفت و توسعه «توليد ملي» است. پيامبر خدا(ص) فرموده اند: ان ا... تعالي يحب اذا عمل احدكم عملا ان يتقنه (كنزالعمال في سنن الاقوال و الافعال، ج ۳، ص ۳۶۶، حديث ۹۱۲۴). خداي تعالي دوست دارد هرگاه فردي از شما كاري كند، آن را درست و دقيق و با مهارت انجام دهد. براساس اين حديث نبوي، پروردگار جهانيان رعايت «اتقان» در انجام كار را دوست دارد. اتقان كار همان رعايت كامل و دقيق استانداردهاست. «اتقان» انجام درست، استادانه، دلسوزانه، دقيق و ماهرانه هركار توسط افراد حاذق و متخصص است. كار سست و بي كيفيت و كالاي داراي نقص و عيب و بي خاصيت و توليدات ضعيف و ظاهرسازي ها، عامل عقب افتادگي توليد ملي مي شود و موجبات اجتناب مردم را از خريد كالاي داخلي فراهم مي كند.
بنابراين كار و كالا بايد متقن و درست باشد و در اين راستا نظارت و بازرسي جدي دولتي و اتحاديه ها و سازمان هاي كارگري و مردمي براي اتقان كار و كالا ضرورت دارد، زيرا چنانچه گفته شد كار و توليد معيوب و كم دوام و ناكارآمدي توليدات ملي، عامل روي گرداني مردم از توليد ملي مي شود.
خداي بزرگ كار متقن را دوست دارد و هركس مي خواهد كارش مورد رضايت خداوند سبحان باشد، بايد كار درست و با كيفيت انجام دهد و كالاي خوب و بي عيب و نقص بسازد و تحويل مردم در جامعه اسلامي بدهد، چون تنها در اين صورت است كه توليد ملي رواج مي يابد و مردم شيفته و علاقه مند به توليد ملي مي شوند.«توليد ملي» با دوام و كيفيت و رعايت تمام استانداردها، توليد «متقن» است و «محبوب خداي متعال» و بندگان خدا خواهد بود.
زماني كه «ابراهيم» فرزند پيامبر خدا(ص) از دنيا رفت، پيامبر (ص) هنگام دفن او داخل قبرش رفتند و خللي مشاهده كردند و آن را با دست خود درست كردند و فرمودند: اذا عمل احدكم عملا فليتقن (وسائل الشيعه، ج۲، ص ۸۸۳* سفينة البحار، ج ۲، ص ۲۷۸، ماده عمل).«هركدام شما كاري كرد پس متقن كاري كند و با اتقان انجام دهد» مطابق اين حديث نبوي پيامبر خدا(ص) خود كار قبرسازي را درست و محكم انجام مي دهند و به مسلمانان سفارش مي كنند هركاري را «متقن» انجام دهند.
اگر اين وصيت نبوي، پيش روي سازندگان كالاها و كارخانه داران و صنعت گران و مهندسان و تاجران و صادركنندگان كالا باشد و به آن عمل كنند، بي گمان «توليد ملي» رواج مي يابد و وابستگي ها به بيگانگان كاهش خواهد يافت.
احكام كار و محكم سازي كالا
استحكام كالا از اصول محبوبيت مردمي است. انسان كالاي محكم و پايدار را دوست دارد و به طور طبيعي به سوي آن جذب مي شود.
پيامبر خدا(ص) براي قبر سعدبن معاذ لحد ساختند و خشت قبر را برابر و قبر را درست كردند و فرمودند: اني لاعلم انه سيبلي و يصل اليه البلاء ولكن ا... يحب عبدا اذا عمل عملا احكمه. (وسايل الشيعه، ج ۲، ص ۸۸۳* سفينة البحار، ج ۲، ص ۲۷۸). «من مي دانم آن به زودي كهنه مي شود و بلا به او مي رسد ولكن خداوند بنده اي را دوست دارد كه هنگامي كه كاري را انجام دهد، محكم سازد.» بنابراين كار و كالاي مسلمان ايراني، بايد محكم و بادوام باشد تا عمل و كارش محبوب خداي سبحان شود.
حسن كار و احسان كالا
نيك و زيبابودن كار و كالاي ايراني ضامن ترغيب و تشويق اقشار جامعه به سوي «توليد ملي» است. پيامبر خدا(ص) فرموده اند: ان ا... تعالي يحب من العامل اذا عمل ان يحسن (كنزالعمال في سنن الاقوال و الافعال ، ج ۴، ص ۳۶۶، حديث ۹۱۲۵). «خداي تعالي دوست دارد زماني كه كارگر كاري را انجام مي دهد نيك و زيبا و خوب انجام دهد.» راغب اصفهاني در معناي حسن نوشته است: الحسن عبارة عن كل مبهج مرغوب فيه و ذلك ثلاثة اضرب: مستحسن من جهت العقل و مستحسن من جهت الهوي و مستحسن من جهة الحس. (المفردات، ص ۱۱۸، ماده حسن) . حسن و نيكي هر خوشحال كننده اي است كه رغبت و ميل انسان در آن است و آن سه قسم است مستحسن از جهت عقل و خواهش و حس! براساس اين حديث نبوي، بايد كارگران در انجام كار و توليد كالا، هدفشان حسن كار و نيك و زيبا و خوب انجام دادن كارها باشد تا مسلمانان را خوشحال كنند.
رعايت حقوق كارگران
توجه به حقوق كارگران و فراهم كردن موجبات دلگرمي و پشتكار و جديت و وجدان كاري و تعهد عملي آنها از الزامات تقويت و ترويج «توليد ملي» است. تشويق كارگران و پرداخت حقوق آنان و تامين نيازهاي واقعي و رفع مشكلات شان، تلاش همه جانبه و فراوان كارگران را در كار و توليد كالا به همراه دارد و همين عامل «اتقان» و «استحكام» و «احسان» توليد ملي است. تحقق اصول سه گانه اي كه در رهنمودهاي پيامبر اعظم(ص) درباره كار و كارگري و توليد كالا عنوان شده است به انگيزه و تلاش مديران در طرح ها و برنامه هاي جامع توليد ملي و رعايت حقوق كارگران وابسته است.
پيامبر اسلام (ص) درباره پرداخت مزد كارگر فرموده اند: اعطوا الاجير اجره قبل ان يجف عرقه (كنزالعمال في سنن الاقوال و الافعال، ج ۳، ص ۳۶۶، حديث ۹۱۲۱ ، ۹۱۲۲و ۹۱۲۶). اجرت و مزد كارگر را پيش از اين كه عرقش بخشكد، عطا كنيد.
در حديث نبوي ديگر سفارش به رعايت حق كارگر شده است و مي فرمايد: اعطوا الاجير حقه قبل ان يجف عرقه (كنز العمال في سنن الاقوال و الافعال، ج ۳، ص ۳۶۶، حديث ۹۱۲۸). حق كارگر را پيش از اين كه عرق او خشك شود بدهيد.