شايد ساده‌ترين و در دسترس‌ترين توجيهي كه مي‌توان درباره علت ناتواني توليدكنندگان داخلي از رقابت با محصولات خارجي مطرح كرد پايين بودن كيفيت و در نتيجه قيمت اين محصولات .است

پرواضح است كه اگرچه در كشور چين محصولات باكيفيت و در نتيجه با قيمت‌هاي بالا نيز توليد مي‌شود اما تجار اين كشور براي كسب سود بيشتر اقدام به واردات محصولات ارزان‌قيمت چيني مي‌كنند. در اينجا شايد توليدكننده داخلي حق داشته باشد كه در صورت توليد محصول باكيفيت نتواند با محصول بي‌كيفيت چيني رقابت كند، محصولاتي كه توليدكنندگان چيني از كيفيت و كميت آن براي كاهش قيمت تمام‌شده و در نتيجه قيمت فروش آن كاسته‌اند.

فاجعه توليد شيرخشك‌هاي غيراستاندارد چيني هنوز از يادها فراموش نشده است. شايد در برابر چنين محصولاتي تنها راه براي افزايش توان توليدكنندگان داخلي و تقويت رقابت‌پذيري آنها، اجراي مقررات استاندارد و جلوگيري از ورود اين محصولات بي‌كيفيت به بازارهاي كشورمان باشد. امري كه هم حمايت از توليدكننده داخلي و هم صيانت از سلامت و بهداشت مصرف‌كنندگان ايراني را به دنبال خواهد داشت.بالا بودن قيمت تمام‌شده توليد در ايران واقعيتي است كه هم توليدكنندگان و هم مسوولان دولتي مربوطه به آن اذعان مي‌كنند بنابراين دليل اصلي عدم رقابت‌پذيري توليدكنندگان داخلي با واردات را نه در ورود كالاهاي  ارزان‌قيمت بلكه در بالا بودن قيمت تمام‌شده توليدات داخلي بايد جست‌وجو كرد.بديهي است در دنيايي كه قيمت تمام‌شده حرف اول را در بازاريابي، فروش محصولات و كسب بازارهاي بين‌المللي مي‌زند، توليدكنندگان داخلي با وجود بالا بودن هزينه‌هاي توليد نه تنها در بازارهاي بين‌المللي  حتي در بازار داخلي خود نيز توان رقابت با توليدكنندگان خارجي را نخواهند داشت. در اينجاست كه توليدكننده ايراني كه به توليد محصول خود مشغول است، نمي‌تواند با توليدكننده خارجي كه از كيلومترها دورتر و با عبور از درياها، پرداخت هزينه‌هاي حمل‌ونقل، گمركي و... محصول خود را در بازاركشور عرضه كرده، رقابت و بازار خود را حفظ كند.

درخصوص علل بالا بودن هزينه‌هاي توليد در ايران، تحقيق 10 ساله‌اي توسط انجمن سازندگان تجهيزات صنعتي ايران انجام شده است. در تحقيق انجام شده توسط اين انجمن 31 علت درباره علل كم شدن قدرت رقابتي توليدكنندگان تجهيزات صنعتي داخلي با توليدكنندگان خارجي عنوان شده كه البته بيشتر اين دلايل در ديگر صنايع كشور نيز صدق مي‌كند.در مجموع بالا بودن بهره بانكي، مدت زمان طولاني انتظار براي دريافت تسهيلات، كوتاه بودن مدت زمان بازپرداخت تسهيلات، مطالبه سند ملكي به‌عنوان وثيقه پرداخت تسهيلات از سوي بانك‌ها و كم بودن بهره‌وري نيروي انساني داخلي در ايران نسبت به توليدكنندگان خارجي از جمله مصاديق مقايسه‌اي بين توليدكنندگان داخلي با خارجي بوده كه در تمام اين موارد توليدكنندگان خارجي از شرايط بهتري نسبت به توليدكنندگان داخلي برخوردار بوده‌اند. در چنين شرايطي بديهي است كه قدرت رقابتي واحدهاي توليدي داخلي در مقايسه با هم‌قطاران خارجي آنها كاهش مي‌يابد.به اعتقاد اهل فن، توليد فرآيندي است كه متغيرهاي مختلف و متعددي بر آن اثرگذار است و در صورت هم جهت بودن تمام اين متغيرها توان توليد و در نتيجه توان رقابتي توليدكنندگان افزايش مي‌يابد. بديهي است كه اگر عوامل مختلف اثرگذار بر توليد هم‌جهت نباشند و حتي در جهات مخالف با يكديگر بوده و توان يكديگر را خنثي كنند در نهايت برآيند كار و توان رقابتي توليدكنندگان كاهش خواهد يافت. شايد در اين زمينه مواردي همچون تغيير ناگهاني قوانين مربوط به توليد و بالا و پايين شدن ناگهاني تعرفه‌هاي واردات و صادرات، مثال‌هاي مناسبي در اين زمينه باشد.

تصور كنيد كه يك توليدكننده لوازم خانگي پس از حدود يك‌سال انتظار و دوندگي‌هاي فراوان موفق به اخذ تسهيلات براي خريد مواد اوليه مي‌شود. در همين زمان و به موازات آن، تعرفه واردات فولاد افزايش يافته و به يكباره قيمت فولاد در بازار داخلي افزايش مي‌يابد، بديهي است كه در چنين شرايطي ديگر اين توليدكننده لوازم خانگي نخواهد توانست با مقدار تسهيلات دريافتي خود، مقدار فولاد مورد نياز براي توليد محصول را طبق برنامه از پيش تعيين شده خريداري كند. اين نمونه‌اي از هم جهت نبودن عوامل موثر بر توليد در اقتصاد داخلي كشور است.

شايد بازخواني و مروري كوتاه بر عوامل منجر به كاهش رقابت‌پذيري توليدكنندگان داخلي در برابر سيل واردات منجر به اتخاذ سياستي يكپارچه درخصوص واحدهاي توليدي كشور از سوي تصميم‌گيران اين بخش شود.چرا در شرايطي كه كيفيت و استاندارد محصولات داخلي به شدت كنترل مي‌شود، نظارتي بر استاندارد و كيفيت محصولات بنجول چيني وارداتي صورت نمي‌گيرد.

چه دليلي دارد محصول بي‌كيفيت چيني كه نمونه مشابه استاندارد و باكيفيت آن در داخل توليد مي‌شود به بهاي بيكار شدن جوانان ايراني وارد كشور شود.شنيده هاحاكي از ان است كه توليد‌كنندگان چيني به واحدهاي داخلي پيشنهاد كرده اند كه محصولات آنها را به قيمت ارزان‌تر و با همان مارك در چين توليد كرده و به كشور بفرستند.كه اين اتفاق نيز افتاده است.

بنابراين اينكه توليدكننده داخلي با وجود مشكلات فراوان كارگري، بيمه، ماليات، عدم پرداخت تسهيلات و... از اين كار خودداري مي‌كند، آيا دليلي جز حفظ اشتغال و توليد داخل آن هم در سخت‌ترين شرايط دارد؟ بايد مشخص شود در شرايطي كه محصولات بي‌كيفيت و ارزان چيني در حال از بين بردن صنايع اصيل و باكيفيت كشور هستند چرا مسوولان به وظايف قانوني خود براي افزايش تعرفه و حمايت از توليد داخلي و كنترل كيفي محصولات وارداتي به كشور عمل نمي‌كنند.

1391/6/1 1:19

  جهانبخش گفت: ارتقاي كيفيت محصولات يكي از مهم‌ترين عوامل تحقق حمايت از توليد ملي است و بايد با برنامه‎ريزي در اين زمينه گام‎هاي موثر و مفيدي برداريم. به گزارش پايگاه اطلاع رساني وزارت كشور؛ محمدحسين جهانبخش استاندار بوشهر در نشست گفت ‌و‌ گوي دولت با بخش خصوصي اظهار داشت: بايد تلاش كنيم سياست‎هاي توليدي و افزايش بهره‎وري بخش خصوصي را تقويت كنيم.
استاندار با اشاره به توانمندي و قابليت‎هاي استان بوشهر در بخش آبزيان گفت: با توجه به اينكه استان بوشهر در توليد ميگو و همچنين خرما حرف اول را مي‎زند لازم است، راهكارهايي براي حل مشكل سرمايه‎گذاران در اين دو بخش اتخاذ شود.
جهانبخش، رفع موانع در بخشنامه‎ها، قوانين و دستورالعمل‎ها را از جمله اهداف نشست گفت ‌و ‌گوي دولت و بخش خصوصي دانست و افزود: اميدواريم اين نشست دستاوردهاي مطلوبي داشته باشد و بتواند در حل مشكلات سرمايه‎گذاران بخش خصوصي راه‎گشا باشد.
استاندار تاكيد كرد: تلاش ما اين است كه با ارتقاي فرهنگ اقتصادي و اجراي اقداماتي كاربردي در اين حوزه بسياري از امور را اصلاح و سرمايه‎گذاران را براي حضور در اين استان ترغيب و هدايت كنيم.
وي ادامه داد: استان بوشهر از ظرفيت‎هاي بسيار چشمگيري در حوزه‎هاي مختلف برخوردار است و همه بايد دست به دست هم دهيم تا با فراهم كردن زمينه بهره‎مندي از اين ظرفيت‎ها روند توسعه همه جانبه اين استان را شتاب بيشتري دهيم.
جهانبخش بيان كرد: اين امر جز در سايه همدلي، همراهي و همكاري همه بخش‎ها محقق نمي‎شود و بي‎شك جذب مشاركت مردم در اين زمينه بسيار تاثيرگذار خواهد بود.
استاندار يادآور شد: با توجه به فضاي همدلي كه امروز در استان بوشهر حاكم است تحقق اين امر دور از انتظار نيست و اميدواريم شاهد توسعه روزافزون اين استان باشيم.
وي خاطرنشان كرد: هم‌اكنون طولاني بودن روند سرمايه‎گذاري، تشريفات اضافي و همچنين وجود برخي قوانين دست و پاگير موجب شده سرمايه‎گذاران براي سرمايه‎گذاري در استان بوشهر با مشكل مواجه شوند و حتي برخي از آنان تمايل خود را براي اين امر از دست مي‎دهند.
استاندار تاكيد كرد: بايد با حذف تشريفات اضافي و همكاري بيشتر با سرمايه‎گذاران، روند سرمايه‎گذاري را كوتاه كرده و زمينه حضور هر چه بيشتر سرمايه‎گذاران را در استان بوشهر فراهم كنيم.

1391/5/27 12:52


براي حمايت از توليد ملي نيازمند كوشش همگاني آحاد جامعه هستيم. نه تنها مسئولين موظفند از توليدگران داخلي حمايت نمايند و از ورود بي رويه كالاهاي وارداتي به كشور جلوگيري كنند بلكه مردم نيز بايد به توليد و مصرف بهترين كالاهاي ايراني روي بياورند. وظيفه تك تك اعضاي اين ملت است كه در راستاي ريشه كن كردن بيكاري و معضلات ناشي از آن از طريق حمايت از توليد ملي گام بردارند. واضح است كه وقتي جوان ايراني اطمينان داشته باشد كه جامعه به تخصص و مهارت وي نياز دارد حداكثر تلاش خود را براي افزايش اين تخصص در جهت رسيدن به وضعيت مطلوب جامعه مي نمايد و استعداد خود را صرف گام برداشتن در راه هاي بزهكارانه نمي كند.كشور چهارفصل ايران داراي منابع غني انرژي،خاك حاصلخيز،آب و هواي مناسب، درياهاي پربركت و از همه مهمتر نيروي انساني جوان و باهوش است. ملت ايران بايد بيش از پيش خود را باور كند و مجال توليد را به جوانان و توليدگران بدهند.   البته اين هم خيلي مهمه كه توليد كنندگان داخلي كشور عزيزمون با توليد كالا هاي با كيفيت اعتماد مردم خوبمون رو هم جلب كنن تا همه با هم حمايت كنيم از توليدات ملي

1391/5/16 2:14

عضو هيأت رئيسه مجلس با اشاره به اينكه دشمن امروز انسجام ملي و وحدت را مورد هدف قرار داده است، گفت: گروه ها و شخصيت ها سياسي نبايد بر هم زننده وحدت در جامعه باشند و انسجام ملي بايد امروز به عنوان يك موضوع جدي مورد توجه همگان قرار بگيرد.

حجت‌الاسلام حسين سبحاني نيا عضو هيات رئيسه مجلس در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص نامگذاري سال جديد و همچنين فرمايشات مهم مقام معظم رهبري در ابتداي سال در جوار بارگاه ملكوتي امام رضا(ع) گفت: بيانات مقام معظم رهبري در ابتداي سال 91 و انتخاب شعاري براي امسال برخاسته از يك نگاه و تحليل دقيقي است كه ايشان هر سال از مسايل، ضرورت‌ها و نيازهاي كلي كشور دارند و براساس آن اين شعار محوري را انتخاب مي‌كنند.

وي در ادامه افزود: به اعتقاد من انتخاب شعار "توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني" بعد از سال جهاد اقتصادي در ادامه برنامه‌هايي است كه در سالهاي گذشته داشتيم.

سبحاني نيا با اشاره به جامع بودن شعار امسال اظهار داشت: در شعار امسال هم بحث خودكفايي و هم تامين نيازهاي داخلي كشور تامين و تضمين شده است و از طرفي مي‌توان از آسيب پذيري توليدات داخلي جلوگيري كرد و زمينه اشتغال براي كاركنان و كارگران را فراهم و نهايتاً‌ از سرمايه ملي و سرمايه گذاران بخش خصوصي دفاع و حمايت كرد.

عضو هيات رئيسه مجلس خاطرنشان كرد: از جمله شعارهاي محوري و مورد نياز امروز همين مسئله اشتغال است كه به عنوان يكي از معضلات كشور به حساب مي‌آيد و تنها راه حل اين مشكل نيز ايجاد فرصت شغلي با حمايت از توليد ملي و سرمايه گذاري در بخش خصوصي است.

وي يكي از راه‌هاي حمايت از توليد ملي را جلوگيري از هدر رفتن سرمايه ملي، صدور ارز و واردات كالاهاي بي‌كيفيت و ارزان قيمت و بدون كيفيت به داخل كشور خواند و افزود: با چنين نگاهي رهبري بحث خودباوري علمي را در دل اين شعار مد نظر قرار دادند.

عضو كميسيون امنيت ملي با اشاره فرمايشات مهم رهبري در ابتداي سال در حرم امام رضا(ع) گفت: دستاوردها، توانمندي‌ها و پيشرفت‌هايي كه ايشان در سخنراني خود مطرح كردند بسيار مهم است و برخي با سياه نمايي و زير سؤال بردن اين خدمات به نظام و مردم ظلم مي‌كنند.

سبحاني نيا خاطرنشان كرد: جمهوري اسلامي ايران با توجه به ضعف‌هايي كه در برخي زمينه‌ها دارد اما در مقايسه با ساير كشورهاي منطقه و جهان به لحاظ تكنولوژي و پيشرفت علمي جلوتر است.

وي همچنين در خصوص تهديدات اخير كشورهاي غربي و رژيم صهيونيستي عليه ايران گفت:‌اين تهديدها از اول انقلاب بوده و امروز هم ادامه داد اما طبيعي است موفقيت امروز كشور ما قابل مقايسه با گذشته نيست.

عضو كميسيون امنيت ملي تصريح كرد: يك روز ما به حداقل‌ها نياز داشتيم و دشمنان حاضر نبودند اين نيازها را برطرف كنند اما امروز جمهوري اسلامي ايران در شرايطي است كه در خيلي از زمينه‌ها خودكفا شده و مي‌تواند تامين كننده ساير كشورها نيز باشد.

وي با اشاره به تهديدهاي رژيم صهيونيستي اظهار داشت: اين تهديدها بيشتر شبيه يك بلوف سياسي و جنگ رواني است و دشمنان مي دانند كه جرات هيچگونه اقدامي عليه ايران را ندارد.

سبحاني نيا گفت: امروز در شرايطي نيستم كه دشمنان بخواهند تيري را در تاريكي رها كرده و فرار كنند بلكه در صورت هرگونه اقدامي منافع آنها در تمام دنيا به خطر خواهد افتاد و پاسخ آنها را متناسب با هر گونه تهديد و يا اقدامي خواهيم داد.

وي همچنين با تأكيد بر لزوم وحدت و يكپارچگي ميان گروه‌ها و شخصيت‌هاي سياسي كشور اظهار داشت: همان طور كه سه عامل وحدت، مكتب و رهبري در پيروزي انقلاب موثر بود بدون شك امروز هم اين سه عامل اصلي در پيشبرد اهداف و مسير انقلاب نقش اصلي را خواهند داشت.

عضو كميسيون امنيت ملي با اشاره به اينكه دشمن امروز انسجام ملي و وحدت را مورد هدف قرار داده است، گفت: گروه ها و شخصيت ها سياسي نبايد بر هم زننده وحدت در جامعه باشند و انسجام ملي بايد امروز به عنوان يك مسئله جدي مورد توجه همگان قرار بگيرد.

1391/5/5 14:14
X