محمدرضا عابد" در گفتوگو با خبرنگار پايگاه اطلاعرساني توليد ايراني با بيان اينكه دولت به مشاغل خانگي و ايجاد كارگاههاي توليدي تسهيلات ارائه ميدهد، افزود: با توجه به شرايط اقتصادي موجود و پرداخت يارانهها از سوي دولت به خانوار، بافندگان فرش به علت تأمين نياز خود از بافندگي دست كشيدند، اما با وجود اين شرايط توليد فرش مقرون به صرفه و درآمدزا است و توليدكنندگان بيشتري به سمت توليد فرش روي آوردند.
وي تصريح كرد: 70 درصد مواد اوليه مورد نياز فرش كه حدود 20 درصد قيمت تمام شده فرش را شامل ميشود، از خارج از كشور وارد ميشود و اگر چه گراني ارز قيمت تمام شده توليد را بالا برده است، اما براي صادرات مثبت ارزيابي ميشود.
به گفته وي، دستمزد كارگران در بافت فرش ابريشمي در يك ماه گذشته 25 درصد افرايش يافته است و خود به خود زمينه براي توليد فرش براي بافندگان فراهم شده است، اما متاسفانه بسياري از بافندگان در استانهاي مختلف به شغلهاي صنعتي روي آوردند.
رئيس شركت سهامي فرش گفت: مركز ملي فرش ايران به هنگام بازگشايي نمايشگاهها به توليدكنندگان يارانه پرداخت ميكند و حدود 50 درصد هزينههاي نمايشگاه را خود تقبل ميكند، در اين حين ممكن است بودجه بعضي ازنمايشگاهها به عقب بيفتد، اما مركز ملي فرش ايران براي برگزاري نمايشگاهها در خارج از كشور 40 تا 50 درصد يارانه ميپردازد.
عابد با تاكيد بر اينكه توليدكنندگان با كمبود بافنده روبهرو هستند، افزود: تقاضا براي توليد در بعضي استانهاي كشور افزايش يافته است و زمينه براي توليد بيشتر فراهم است، اما در بعضي شهرها بافندگان به دليل دريافت يارانه نياز به توليد فرش ندارند، ما مشكل فروش نداريم و با وجود بازار پر رونق فرش، بالا بودن قيمتها و افزايش دستمزد بافندگان امسال ميتوانيم دستكم پنج ميليون مترمربع توليد داشته باشيم.
رئيس هيئت مديره و مديرعامل شركت سهامي فرش ايران با بيان اينكه بسياري از كارخانههاي موجود در زمينه توليد پيله ابريشم تعطيل شدند، افزود: يكي از اصليترين مواد اوليه توليد فرش ابريشم است كه به علت توليد فقط 10 درصد از اين محصول در كشور، مابقي از كشورهايي همچون چين وارد ميشود كه البته كشورهايي همچون شيخنشين دوبي در اماران متحده عربي و ديگر كشورهاي همسايه هم در اين امر واسطه ميشوند.
دبير كميته حمايت از توليدات داخلي دانشگاه علوم پزشكي شيراز گفت: توانمنديهاي فارس در زمينه توليد دارو، تجهيزات پزشكي و فناوريهاي مرتبط با سلامت در قالب نمايشگاهي نهم و دهم آبان ماه به نمايش گذاشته ميشود.
به گزارش گروه دريافت خبرخبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس، سيدابوالفضل هاشمي افزود: اين نمايشگاه شامل 4 غرفه دارويي، 10 غرفه كارخانههاي در حال ساخت تجهيزات پزشكي در استان و 8 شركت توليد كننده تجهيزات پزشكي خواهد بود و غرفههايي نيز به صاحبان ايده در اين زمينه اختصاص داده شده است.
هاشمي افزود: با وجود دانشگاههاي شيراز و پيامنور، بنياد ملي نخبگان و پارك علم و فناوري و همچنين وجود صنايع قوي در فارس بهويژه صنايع الكترونيك مانند صا ايران، ميتوان در حيطه توليد در استان بسيار فعال عمل كرد.
وي با ابراز تاسف از نبود همگرايي لازم بين بخشهاي مختلف داراي ظرفيت علمي و عملي در فارس، گفت: عليرغم وجود اين بنيه علمي قوي در فارس، متاسفانه هر كدام از دستگاهها بهصورت جزيرهاي و پراكنده فعاليت ميكنند .
هاشمي در خصوص ايجاد كميته حمايت از توليدات داخلي علوم پزشكي شيراز، بااشاره به شعار امسال و شرايط امروز كه به دليل شدت گرفتن تحريمها ايجاد شده است، گفت: اين كميته حمايت از ابتداي امسال شيراز تشكيل شده است .
وي خاطرنشان كرد: اهداف برگزاري اين نمايشگاه لبيك به پيام مقام معظم رهبري و فراهم كردن زمينهاي براي ايجاد همگرايي و وفاق بين دستگاههاي توانمند در عرصه توليدات پزشكي است.
هاشمي اضافه كرد: توانمندي استان در علم پزشكي موجب ايجاد يك بازار مصرف خوب براي استفاده از تجهيزات پزشكي است كه اين گونه نمايشگاهها و همگرايي بين دانشگاهها و صنايع، موجب مي شود بتوانيم با توليد، دغدغه مردم و مسوولان را در خصوص كالاهاي سلامت محور كم كنيم .