دستيابي به دانش فني ماده اوليه صنايع لاستيك‌سازي/ راه‌اندازي خط توليد گروهي از محققان كشور در يك شركت دانش بنيان به تازگي موفق به دستيابي به دانش فني توليد نوعي ماده اوليه براي صنعت لاستيك سازي و توليد كودهاي شيميايي شدند كه قابل رقابت با نوع آلماني آن است.

حسين فخاري- مجري طرح در گفتگو با خبرنگار مهر، از توليد سيليكاتهاي آلومينيوم پيشرفته خبر داد و افزود: سيليكاتهاي آلومينيوم از جمله مواد اوليه وارداتي برخي از صنايع است كه دانش فني آن در اختيار كشور آلمان قرار دارد.

وي با بيان اينكه در اين پروژه تحقيقاتي به دانش فني توليد سيليكات آلومينيوم دست يافتيم، اظهار داشت: سيليكات آلومينيوم به دليل دارا بودن ساختارهاي سراميكي، جزء محصولات سراميكي محسوب مي شود. اين ماده از خواص سايشي مناسبي برخوردار است از اين رو به عنوان ماده تقويت كننده در صنعت لاستيك سازي به كار مي رود.
 

فخاري بالا بودن جاذب رطوبتي را از ديگر مزاياي اين محصول نام برد و يادآور شد: اين محصول جاذب رطوبتي است از اين رو مي توان در سموم كشاورزي به عنوان خشك كن استفاده شود. كاربرد سيليكات آلومينيوم در سموم باعث مي شود كه بلافاصله رطوبت را جذب و از به هم چسبيده شدن سموم پودري جلوگيري كند.
 

مجري طرح استفاده از اين ماده اوليه را در رنگهاي دريايي از ديگر كاربردهاي آن ذكر كرد و ادامه داد: كاربرد سيليكات آلومينيوم در رنگها موجب استحكام و ايجاد خواص ضد رطوبتي در رنگ مي شود. اين ويژگي سبب مي شود تا بتوان از اين ماده در توليد رنگهاي دريايي براي شناورها استفاده كرد.
 

وي با اشاره به كاربردهاي اين محصول در رنگهاي ترافيكي، يگفت: اضافه كردن اين ماده به رنگهاي ترافيكي مقاومت و ماندگاري اين نوع رنگها را در برابر سايش و ماندگاري آنها را افزايش مي دهد.
 

فخاري با تاكيد بر اينكه اين ماده داراي كاربردهايي در صنايع غذايي است، خاطر نشان كرد: در اين پروژه موفق به توليد سيليكات آلومينيوم در گريد صنعتي شديم.
 

اين محقق با تاكيد بر اينكه اخيرا براي مصارف صنعتي از كشور چين وارد مي شد، افزود: كيفيت وارداتي اين محصول از چين كيفيت لازم را ندارد ولي محصول توليد شده از اين پروژه تحقيقاتي قابل رقابت با نوع آلماني آن است.
 

وي با بيان اينكه سيليكات آلومينيوم در فاز نيمه صنعتي به توليد رسيده است، ادامه داد: با حمايت شهرك تحقيقاتي اصفهان اقدام به راه اندازي خط توليد اين محصول در شهرك كوهپايه اصفهان شد

دسته ها : توليدات داخلي
1391/5/24 15:11

توليد طلاي مايع در منطقه لاله زار كرمان/ بهترين اسانس گل رز به دست آمد پژوهشگران مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي كرمان با اجراي پروژه تحقيقاتي بر روي انواع ژنوتيپ هاي گل محمدي، توانستند با كشت نمونه بومي استان كرمان بهترين اسانس گل رز را كه به طلاي مايع معروف است، در منطقه لاله زار كرمان به دست آورند.

محمد رضا كدوري- مجري طرح در گفتگو با خبرنگار مهر، هدف از اجراي اين پروژه را ارزيابي عملكرد گل محمدي و تعيين ژنوتيپ هايي با عملكرد بالاتر و پايدارتر ذكر كرد و افزود: براي اين منظور ژنوتيپهاي مختلفي از گل محمدي از سراسر كشور جمع آوري و در استان كرمان كشت شد.

وي با بيان اينكه هر يك از نمونه ها (اكسشن ها) در آب و هواي منطقه استان كرمان داراي عملكردهاي متفاوتي بودند، اظهار داشت: بيشترين سطح عملكرد گل محمدي در استان كرمان اكسشن هاي بومي استان بودند.

كدوري بهترين منطقه براي كشت گل محمدي در استان كرمان را رفسنجان و لاله زار دانست و خاطر نشان كرد: مناطقي كه داراي تنش هاي اقليمي باشند و اختلاف دماي شب و روز زياد باشد به گونه اي كه روزها داراي آب و هواي گرم و شبهاي خنكي داشته باشند بهترين اقليم براي كشت گل محمدي است كه اين شرايط در استان كرمان موجود است.

مجري طرح با اشاره به كيفيت گل هاي محمدي كشت شده در اين استان توضيح داد: در اين طرح بهترين عملكرد در منطقه لاله زار كرمان كه داراي ارتفاع حدود 2 هزار متر است، به دست آمد و بهترين اسانس گل محمدي را از اين منطقه به دست آورديم.

به گزارش مهر، گل محمدي به "طلاي معطر" معروف است چراكه ماده اوليه كارخانه هاي عطر سازي در دنيا است. هر كيلو اسانس اين گياه 20 ميليون دلار ارزش دارد از اين رو امروز از آن به عنوان طلاي مايع ياد مي شود. در حالي كه اين گل براي اولين بار در ايران كشت شد و سپس به تركيه و دمشق و از آنجا به بلغارستان رفت ولي در حال حاضر بغارستان تنها كشور صادر كننده اسانس گل محمدي در دنيا است.  

در اين راستا استانهاي مستعد پرورش گل رز درصدد توسعه كشت اين گياه و توليد اسانس براي افزايش ارزش افزوده در كشور هستند.

دسته ها : توليدات داخلي
1391/5/24 14:19
X