چگونه مي‌توان مصرف كالاهاي داخلي را به فرهنگ تبديل كرد؟
حفظ فرهنگ اصيل ايراني، عمقي شدن نگاه مسؤولان به مقوله‌ي خطر نامريي هجمه‌ي فرهنگي همچنين توجه به صدمات اقتصادي و تجاري كه توسط ورود كالاهاي خارجي به كشور تحميل مي شود نيازمند توجه و بازبيني است.

بررسي انديشه‌هاي راهبردي رهبران بزرگ، يكي از ارزشمندترين فرصت‌هايي است كه براي شناخت مسير و حركت يك جامعه بايد به درستي صورت پذيرد. بسط و روشن كردن ابعاد اين انديشه‌ها، استخراج الگوها از دل بيانات و طراحي راهكارهايي به عنوان دستورالعمل هاي اجرايي اين الگوها، همگي از نتايج شناخت درست انديشه‌هاي راهبردي رهبران بزرگ است.
هم‌‌زمان با تحويل سال نو يكي از مباحث مهم و مبتلا به جامعه در يك چارچوب كلي و هدفمند از زبان رهبر معظم انقلاب اسلامي طرح شد كه مي‌بايست آن را در يك مسير و مكمل توسعه‌ي اقتصادي و دستيابي به اهداف چشم انداز قلمداد كرد. محور پيام نوروزي امسال ايشان "توليد داخلي" با همراهي دو محور ملت و دولت است كه با شعار حمايت از كار و سرمايه‏ي ايراني بر اساس يك برنامه ريزي درست، عامل پيشبرد اين هدف تعيين و سهم و نقش مردم يعني مصرف توليدات داخلي مهم تر و پر رنگ تر ترسيم شد.
مسأله‏ي فرهنگ‌سازي در اين زمينه امري خطير است كه مطالعه و بررسي دقيق جوانب آن، همكاري و همياري جمعي مردم، دولت، توليدكنندگان و طراحان و برنامه‌ريزان را طلب مي‏كند و بايد به خاطر داشت كه فرهنگ‌سازي در مورد موضوعي خاص در ميان آحاد جامعه كاري است موجد تلاش بسيار زياد و خستگي ناپذير و نبايد انتظار داشت كه چنين امري به سرعت اتفاق بيافتد، بلكه تمام تلاش بايد مصروف اين باشد كه نوع چينش پايه‌هاي اين فرهنگ سازي درست و دقيق صورت بگيرد تا در درازمدت جامعه از نتايج آن بهره مند شود.
تبديل مصرف توليدات داخلي در ميان مردم به يك عادت، فرهنگ و در مرتبه‌ي بالاتر يك فريضه، امري بسيار مبارك است كه در اين مجال سعي مي‏كنيم به ابعاد و زمينه‌هاي فرهنگ سازي و ابزارهاي آن اشاره كنيم. به نظر مي‌رسد مهم‏ترين و حساس‏ترين پل ارتباطي ميان مردم و برنامه ريزيان اين امر، رسانه است. در دنيايي كه مردم وابستگي انكارناپذيري به رسانه‌ها و آموخته ها و دانسته‌هايشان از طريق رسانه‌ها دارند همچنين به خاطر انتظاري كه از رسانه‌ها، به خصوص از رسانه ملي مي‌رود و با توجه به فرمايش امام (ره) كه تلويزيون را دانشگاهي عمومي مي‌دانستند، رسانه در تبديل كردن مصرف داخلي به يك عادت و فرهنگ براي مردم مي‏تواند نقشي اصولي و هدفمندي ايفا كند.
رسانه‏ها در زندگي روزمره مردم نقش اساسي در بازنمايي مفاهيم و انديشه‌هاي مختلف دارند و تا حدود زيادي قادرند انديشه‌هاي بسياري را در اذهان پرورش دهند. توجه رسانه‌هاي جمعي به موضوعات معين موجب مي‏شود كه اهميت آن موضوعات از نظر مردم افزايش يابد. اين امري است كه رسانه را در مورد بسيج عمومي مردم درباره موضوعات مختلف قابل استفاده مي‏كند. بنابراين وظايف زيادي را مي‏توان در باب فرهنگ سازي براي مصرف توليدات داخلي متوجه رسانه البته همراه با اقدامات و برنامه‌ريزي‏هاي دولت و در نهايت مردم دانست. وظايفي كه اين سه بايد با همكاري متقابل در عملي شدن اهداف و همكاري با نهادهاي برنامه ريز پيش گام باشند.

- مهندسي فرهنگي مصرف
 

زماني مي‌توانيم به توسعه پايدار برسيم كه روند توليد و مصرف در كشورمان را به بهترين شكل ممكن هدايت، نظارت و مديريت كنيم. در مهندسي فرهنگي بايد اين مسأله را به درستي تشريح و تبيين كنيم كه جامعه درعين حالي كه بايد در رفاه باشد، در همان حال تفكر و نگرش توليدي هم داشته باشد .و در عين ورود كالايي كه در داخل توليد نمي‌شود صادرات را هم بايد تنظيم كرد و از ورود كالاي مشابه به كشور اجتناب ورزيد. داد و ستد نيازمند مديريت است اگرچه بايد اعتراف كرد كه در بخش واردات كالا به كشورمان از مديريت و نظارت قوي و خوبي برخوردار نيستيم.

- بسيج عمومي مصرف داخل
 

بسيج عمومي مردم براي تشويق به مصرف كالاهاي داخلي يكي از اين وظايف است. به نوعي براي پررنگ كردن توجهات به اين مسأله بايد وجدان عمومي جامعه را به آن حساس كرد. علاوه بر اين بايد مخاطبان رسانه‌ها را كه بسياري از مردم هم‌زمان در هر دو جايگاه توليدكننده و مصرف كننده قرار دارند را تشويق به ايجاد موجي از مطالبه كيفيت در كالاهاي داخلي نمود تا به اين ترتيب با بالا رفتن مصرف توليدات داخلي ايراد بي كيفيتي هم به آن وارد نباشد.

- آگاهي بخشي نسبت به مصرف
 

وظايفي چون آگاهي بخشي و هوشيار كردن ذهن مردم نسبت به ظرايف و دقايقي كه درباره مصرف توليدات داخلي وجود دارد بعد ديگر ماجرا است. بايد ابعاد و جوانب اين موضوع به دور از شعارزدگي و توجه اغراق آميز، آهسته ولي پيوسته، مورد توجه و مداقه قرار گرفته و در رسانه‌هاي مختلف به فراخور حال و زبان مخاطبان گوناگون و سطوح مختلف مورد بررسي قرار گيرد. در كل مصرف‌كننده داخلي مي‌بايست نسبت به مصرف فرهنگ صحيحي كسب كند و به دور از تجمل‌گرايي در مرحله‌ي بعدي قادر به درك اهميت مصرف كالاي توليد داخل باشد.

- تعميق نگاه قرآني دوري از اسراف
 

معيار قرار دادن نگاه قرآني و ديني در تمام مراحل توليد تا مصرف، دوركردن مردم از اسراف و تبيين مفهوم بركت، يكي از وظايف بارز در اين زمينه مي‌باشد كه نهادهاي دست اندر كار بايد همزمان روي آن كار كنند. ايجاد يك الگوي كاملا بومي و ديني اقتصادي كه وابستگي‌هاي ما را به اقتصاد بيروني تا حد زيادي كاهش دهد و به جامعه كمك كند تا عين ارتباط با بيرون در مورد نياز‌هاي اساسي خويش كاملا متكي به خود باشد، ضروري است. رسانه‌ها شايد در طراحي اين الگو نقش چنداني نداشته باشند اما در انتقال درست آن و آگاهي بخشي به مردم در اين زمينه نقشي اساسي خواهند داشت. شايسته است توجه مردم به ارزش كار و توليد در دين جلب و ارزشمندي كالايي كه با توجه به اين ارزش‏ها و مفاهيم توليد شده است براي آن‌ها روشن شود.

- عدم تبليغ كالاي خارجي
 

به نظر مي‌رسد كه بايد بر تبليغات كالاهاي خارجي كه بي هيچ مانعي اين روزها در انواع رسانه‌ها به چشم مي‌خورد نظارت جدي صورت بگيرد. علاوه بر اين بايد نگاه مخاطب ايراني چه توليد كننده و چه مصرف كننده، به اين كه اگر كالاي توليد داخل ما تحت نظارت فلان شركت خارجي باشد كيفيت بهتري دارد نيز تغيير يابد. رواج چنيني تبليغاتي در عرصه رسانه‌ها با فرمايش مقام معظم رهبري مبني بر فرهنگ و فريضه شدن مصرف توليدات داخلي كاملا مغايرت دارد و اعتماد مخاطب را به كيفيت توليدات داخلي خدشه دار خواهد كرد.
تبليغ برتري كالاي خارجي امري ريشه دار در ميان مردم است كه از دوره گذشته ريشه مي‌گيرد. بايد اذهان را نسبت به فاصله اين تبليغات تا واقعيت هوشيار كرد. بالا بردن كيفيت توليدات داخلي و داشتن تنوع و ضمانت عملي در كالاها همه از مواردي است كه از رغبت مردم به كالاهاي خارجي خواهد كاست.

- بازتعريف سبك زندگي ايراني
 

يكي از مواردي اين روزها در زندگي ايراني‌ها به چشم مي‌خورد تجمل گرايي و روي آوردن به مصرف گرايي است. در حالي كه چنين امري با مسير حركت كنوني جامعه كاملا مغايرت دارد. بايد به دور از شعار زدگي، آثار و نتايج منفي تجمل‌گرايي و زياده‌خواهي ها آشكار شود. يكي از بزرگ‌ترين موفقيت‌هاي رسانه هايي چون سينما و تلويزيون در غرب توليد و تعريف سبك زندگي براي مخاطبان متفاوت است. مي‌توان بر اساس معيار غني اسلامي و ميهني خود سبك زندگي مختص خودمان را طراحي كنيم كه اساسي ترين ويژگي آن توليد و مصرف داخلي با تكيه بر كليدها و محورهايي چون دوري از اسراف و معيار قرار دادن نگاه قرآني و ديني باشد. بدون شك رسانه در ساخته شدن چنين سبك زندگي نقشي اساسي خواهد داشت.

- جدي گرفتن مقوله جنگ نرم
 

اجناس خارجي با ورود به بازار داخل زمينه فرهنگي نامريي همراه خود به ارمغان مي‏آورند كه فرهنگ غني و اسلامي ما را مورد تهاجم قرار مي‏دهند تا فرهنگ غرب را جايگزين كنند؛ همان امري كه بدون لشكركشي و صرف هزينه‌هاي بسيار توسط دول استعماري و آمريكايي وارد كشور مي‏شود. حفظ فرهنگ اصيل ايراني، عمقي شدن نگاه مسؤولان به مقوله خطر نامريي هجمه فرهنگي همچنين توجه به صدمات اقتصادي و تجاري كه توسط ورود كالاهاي خارجي به كشور تحميل مي‌شود امر مهمي است كه بايد در اين خصوص دقت كرد. البته دولت و مجلس طي سال‌هاي اخير نشان داده‌اند اهتمام ويژه‌اي در اين خصوص دارند و مسؤولان فرهنگي دغدغه‌ي آن را دارند كه به اصلاح وضع بپردازند اما اين كافي نيست.

- تحقق شعار ما مي‌توانيم
 

دست‌يابي به خودكفايي و استقلال درصورتي محقق خواهد شد كه همه‌ي ابزارهاي استقلال در كنار يكديگر فراهم شود. "ما مي‌توانيم" از شعارهاي اصولي و واقعيتي است كه طي سال‌هاي اخير و در دولت نهم مطرح شد كه مي‌بايست بر اساس آن نيازهاي خودمان توسط توليدات داخلي تامين شود. ايران به عنوان كشور مصرف كننده عظيم مواد خوراكي و ابزار و وسايل از سوي برخي كشورها هدف گرفته شده و همين مسأله عزم و توجه ويژه دولت‌مردان را مي‌طلبد. نوع نيازهاي داخل بايد سنجيده شود و بايد با شناخت كافي به سمت توليد گام برداشت. البته توليدكنندگان داخلي هم بايد با كيفيت بهتر اجناس ارزان‌تري را عرضه كنند كه اين اهداف جز با تحقق شعار ما مي‏توانيم ميسر نخواهد شد.

- نظارت بر قوانين قديمي
 

براي نظارت بيشتر بايد در درجه‌ي نخست آموزش را تقويت كرد و در عين حال به معرفي قوانين و مقررات در مواجهه با بي‌قانوني و هنجارشكني پرداخت. وجود برخي قوانين قديمي و دست و پاگير از جمله قانون مبارزه با كالاي قاچاق و فقدان ملزومات اجراي قانون و ضمانت اجرايي ناكافي خود عامل بي انگيزگي در توليد و مصرف است. نازل بودن جريمه‌ها نيز موجب تخلف مي‌شود حتي در برخي قوانين شاهديم افراد با پرداخت جريمه به آساني مي‌توانند تخلفاتي داشته باشند؛ از جمله تخلف از مقررات شهرسازي. بنا‌بر‌اين در صورتي كه قوانين مورد نقد و بررسي قرار نگيرند و در قانون‌گذاري افراط و تفريط شود بي‌قانوني هم به وجود مي‌آيد. امر مهم اين است كه براي موفقيت در چنين مسايلي اولا نياز به زمان زياد و دوم برنامه‌ريزي دقيق و باثبات بر اساس مفاهيم محكم و استوار داريم؛ كه اميد است نام‌گذاري امسال و شعار توليد ملي حمايت از كار و سرمايه ايراني نقطه‌ي آغاز و عزيمت خوبي براي اين امر مهم باشد.

پي‌نوشت‌ها:
 

* كارشناس مسايل فرهنگي
 

منبع:borhan.ir
1391/8/4 17:12

منشور بيانات «مقام معظم رهبري» در 20 سال پيرامون درآمدهاي نفتي
 

منشور بيانات مقام معظم رهبري كه در ادامه ملاحظه مي‏فرماييد شامل جستوجوي كليد واژهي «نفت» در «تمامي بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامي و پيامهاي ايشان» ميباشد كه 258 ركورد جستوجو را شامل شد. چيدمان مطالب بر حسب تاريخ مي‏باشد.

اگر نفت در اختيار غربيها بود...
 

يك وقت خطاب به بعضى از سياسيونى كه در كشورهاى ديگر توليد كنندهي فعال نفت هستند، نكته و سؤالى مطرح كردم و گفتم: «ما امروز نفت داريم. كشورهاى حاشيهي خليج فارس، بعضى كشورهاى آفريقايى و بعضى كشورهاى آسيايى هم، نفت توليد مى‏كنند. اين نفت گران قيمت را به قيمتهاى ارزان و به بشكه‏اى چندين برابر كمتر از قيمت حقيقى آن، از اينها مى‏خرند. اين كشورها هم چون به پولِ فروشِ نفت احتياج دارند، بالاجبار آن را با قيمت پايين مى‏فروشند. آن‏گاه مستكبرين مى‏روند و از اين نفت، حداكثر استفاده را مى‏كنند.» سؤالى كه مطرح كردم اين بود. گفتم: «حالا فرض كنيد به جاى كشورهاى عربستان، ايران، اندونزى، امارات، كويت و غيره، نفت در اختيار آمريكا و انگليس و ايتاليا و بعضى كشورهاى ديگر اروپايى بود و ما مى‏خواستيم از آنها نفت بخريم.
شما را به خدا، حاضر بودند حتى يك قطره نفت به ما بدهند؟! اگر شما مى‏خواستيد يك بشكه نفت از آنها بگيريد، صد گونه شرط و شروط مى‏گذاشتند و بعد هم به هر قيمتى كه دلشان مى‏خواست، آن را به شما مى‏دادند! امروز همان نفت، يعنى همان مايع ذى‏قيمت را، با استفاده از خيانت بعضى از دولتهاى توليد كنندهي نفت، كه دستشان در دست آنهاست، به كمترين قيمت ممكن مى‏خرند و در واقع غارت مى‏كنند و مى‏برند و از آن، همه اساس مدنيّت صنعتى كنونى را بر پا مى‏دارند. روشنايى‏شان از نفت ماست؛ گرمايشان از نفت ماست؛ حركتشان از نفت ماست؛ كارخانه و مصنوعاتشان هم از نفت ماست!»

بيانات مقام معظم رهبرى در صحن «آستان قدس رضوى»، 1/1/1373
 

قطع وابستگي به نفت؛
 

نفت ما كه مى‏گويم، منظور نفت كلّ اين منطقه و ديگر مناطق نفت‏خيز دنياست. اين منطقه بخش عمده‏اى از نفت جهان را داراست. يعنى همان دولتهايى كه دستشان با دزدان غارتگر بين‏المللى يكى است، متأسفانه بخش عمده‏اى از نفت را صاحباند. امروز جنسِ بهاين ارزشمندى به‏ منزلهي ابزارى در دست مصرف‏ كنندگانى است كه شديداً به آن احتياج دارند. آن‏ها چنين سياستى را از دهها سال پيش تا به امروز، طراحى و اجرا كرده‏اند و متأسفانه همواره عده‏اى از سياستمداران خائن كشورهاى وابسته نيز، با آن‏ها همكارى مى‏كنند. در چنين وضعيتى اگر ملت ايران- اعم از كارگر ايرانى، جوان ايرانى، توليد كنندهي ايرانى و معلم ايرانى- با همه تلاش و غيرت خود وارد عمل شود و اين كشور را به گونه‏اى بسازد كه به خاطر صادرات و واردات و نيازهاى مصرفى، محتاج فروش‏ نفت خود، آن هم با اين قيمتِ پايين نباشد، ببينيد چه خدمت بزرگى به امروز و آيندهي اين كشور خواهد بود!

بيانات مقام معظم رهبرى در ديدار كارگران و معلمان، در «روز كارگر» و «هفتهي معلم»، 13/2/1373
 

در چاههاي نفت را ببنديم؛
 

آرزوى واقعى من- كه البته ممكن است بهاين زوديها قابل تحقق نباشد- اين است كه ما درِ چاههاى نفت را ببنديم و اقتصاد خود را براساس كالاها و محصولات غيرنفتى بنياد نهيم. يعنى فرض كنيم اين كشور، كالايى به نام نفت ندارد. البته اين كار ممكن است در اين سالها و بهاين زوديها عملى نباشد. زيرا دشمنان ايران در دوران رژيم وابسته و فاسد پهلوى، بيش از حدّ تصور خراب‏كارى كرده‏اند و چنان ملت و كشور ما را به نفت وابسته نموده‏اند كه نشود بهاين آسانى چنين كارى را كرد. اما روزى بايد اين كار بشود و آن روز، روزى است كه ملت ايران بدون اين كه سرمايه‏هاى خود را مفت و مجّانى به دست كسانى بدهد كه با كمال خباثت از ثروت ملى كشورها استفاده مى‏كنند، با تكيه بر امكانات ذاتى، روى پاى خودش بايستد.

بيانات مقام معظم رهبرى در ديدار كارگران و معلمان، در «روز كارگر» و «هفتهي معلم»، 13/2/1373
 

قطع وابستگي به نفت؛
 

البته دولت ما امروز حداكثر استفاده را از نفت مى‏كند و بايد هم بكند. اما بايد كارى كند كه بتواند روزى به دنيا اعلام نمايد كه از امروز تا شش ماه ديگر، تا يك سال يا چهل روز ديگر، مى‏خواهيم درِ چاههاى نفت را ببندم. مى‏خواهم يك قطره نفت صادر نكنم. دولت بايد بتواند تصميم بگيرد. بايد به نفت احتياج نداشته باشد. ما ثروت، منابع طبيعى و توليدات داخلى زياد داريم. امكانات توليد ثروت در داخل كشور، خيلى زياد است. روزى به خاطر جنگ، اين كارها عملى نبود، ولى بحمدالله امروز عملى است. بايد هم انجام گيرد و انجام دهند. دولت هم اين كار را مى‏كند، بايد هم بكند. ما هم اخيراً اعلام و ابلاغ كرده‏ايم كهاين كار شروع شود و مقدمات كار، در حال انجام است. ممكن است اين طرح در مدت يك سال، دو سال، سه سال يا پنج سال نتيجه بدهد. اگر به فضل پروردگار، چنين شود، بسيارى از مشكلات اين كشور كاهش پيدا خواهد كرد. البته به شرط اين كه همهي ملت؛ همهي كسانى كه بازوى توانا، فكر و قلم فعال، زبان گويا و دل بيدار دارند، پشت در پشت، با همين وحدتى كه امروز در ميان اين ملت است، تلاش كنند و نگذارند مردم تقسيم شوند.

بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامى در ديدار با مردم مشهد و زائران حضرت على‏بن موسى‏الرضا(عليهالسلام)، در صحن حضرت امام خمينى، 4/1/1375
 

اقتصاد و ملت ايران بايد از نفت جدا شود؛
 

البته من يك نگرانى مختصرى دارم- كه مربوط به امروز هم نيست؛ سالهاست كهاين نگرانى را دارم- و آن اين است كه بايد اقتصاد و ملت ايران از نفت جدا شود. اين مسأله را اخيراً به دولت خدمتگزار ابلاغ كرده‏ايم كه برايش برنامه‏ريزى كند و در حال برنامه‏ريزى است و كارهايى هم انجام داده است. ما بايد كارى كنيم كه ملت و دولت ايران، وابسته به نفت خود نباشند. چون متاسفانه، امروز در دنيا نفت به سياستهاى بين‏المللى، كمپانيها و غارتگران بزرگ و جهان‏خواران و مستكبران وابسته است. در حقيقت، نفت در مشت آن‏هاست. هرگاه بخواهند، قيمتش را پايين مى‏آورند، توليد را كم يا زياد مى‏كنند، يكى را از دور خارج يا وارد دورْ مى‏كنند! نفت مال ماست؛ اما سياستش در دست ديگران است! چنين سرمايه‏اى مايهي دردسر است.

بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامى در ديدار با مردم مشهد و زائران حضرت على‏بن موسى‏الرضا(عليهالسلام)، در صحن حضرت امام خمينى 4/1/1375
 

نفت را مفت ميفروشيم؛ آمادگي براي روزي كه نفت تمام شود؛
 

من يك‏ وقت عرض مى‏كردم كه اگر يك روز نفت منطقهي خاورميانه تمام شود- كه ممكن هم هست چنان روزى پيش آيد- دولتها بايد به فكر باشند. اين كه ما اين قدر روى اقتصاد بدون نفت تكيه مى‏كنيم و اصرار داريم كه هرچه ممكن است، درآمد كشور را از نفت به درآمدهاى ديگر ببريم، به همين خاطر است. امروز بعضى از كشورها- از جمله خود آمريكا- نفت خودشان را استخراج نمى‏كنند؛ نفت وارد مى‏كنند، چون بهاين قيمتى كه نفت را مى‏خرند، يعنى در واقع مفت! نفت صادر كنندگان اين منطقه، با استخراج هرچه بيشتر و فروختن هرچه بيشتر بهاين ثَمن بَخس، بعد از گذشت چند سال تمام مى‏شود؛ ولى چاههاى آن‏ها هنوز نفت خواهد داشت. البته چاههاى نفت آمريكا، به بركت وفور چاههاى نفت ما نيست- چاههاى متوسطى است- ولى به‏ هر حال نفت هست. آن روزى كه آن‏ها نفت داشته باشند و كشورى مثل ما العياذُ باللّه نفت نداشته باشد و بخواهد از آن‏ها نفت بخرد- كه اميدوارم چنين روزى پيش نيايد- آن‏ها بابت هر شيشه نفتى كه به ما بدهند، ده برابر قيمت يك بشكه نفت از ما پول خواهند گرفت! آن‏ها به ما نفت مى‏دهند؟ كسانى كه جلوي چشمشان، ملتها از گرسنگى مى‏ميرند، ولى گندمشان را در دريا مى‏ريزند و به ملتهاى گرسنه نمى‏دهند، براى اين كه قيمت گندم پايين نيايد، به كسى نفت خواهند داد؟!

بيانات رهبر معظم انقلاب در خطبههاى نماز جمعهيتهران، 28/10/1375
 

نفت ابزار توسعه و قدرت سياسي كشور بايد باشد؛
 

نفت، ذخيرهي هميشگى اين ملت است و مى‏ماند. اولاً از آن براى ساخت زيربناهاى ماندگار و ديگر سرمايه‏هاى اساسى كشور استفاده مى‏شود. ثانياً به وسيلهي قدرت نفت، ملت ايران مى‏تواند در صحنهي سياست بين‏المللى، ابراز قدرت كند. يك‏ وقت اعلام كند كه من مى‏خواهم نفتم را شش ماه نفروشم! همهي دنيا را تحت تأثير قرار مى‏دهد؛ همهي سياستها را تحت تأثير قرار مى‏دهد. يا بگويد مى‏خواهم اين قدر كم كنم، يا اين قدر زياد كنم! اين در طول زمان انجام مى‏گيرد. پس از اين طرف، ملت ايران ضرر مى‏كند، از آن طرف هم مسؤولين كشور، همين پول نفت را به خاطر نياز كشور مى‏دهند و گندم وارد مى‏كنند! بعد وقتى‏كه اين گندم وارد مى‏شود، وقتى‏كه آرد مى‏شود، نان مى‏شود و پا به سفرهي من و شما مى‏گذارد، آنجا ضايع مى‏شود! امروز ما آن مقدارى كه از ضايعات نان ضرر مى‏بينيم از هيچ ضايعهي مادى‏اى ضرر نمى‏بينيم! يعنى همين نان خشكى كه از خانهي من و شما خارج مى‏شود كه به نظر ما هم هيچ نمى‏آيد معادل بخش عظيمى از قيمت گندم وارداتى ماست! اين مطلب را دولتى‏ها، مسؤولين مى‏گويند؛ امناى من و شما مى‏گويند!
بيانات در اجتماع زائران و مجاوران بارگاه ملكوتي حضرت علي بن موسي الرضا(عليهالسلام)، 1/1/1377

اقتصاد وابسته به نفت، ميراث رژيم پهلوي؛
 

چند سال است كهاين مطلب را به مسؤولين گفته‏ايم؛ مسؤولين هم چه در دولت قبل و چه در دولت فعلى جدّاً اين قضيه را دنبال كردند و مى‏كنند كه شايد بتوانند؛ اما كار دشوار است. اين خشت كجى است كه در زمان رژيم پهلوى گذاشته شده است. آن جوانانى كه نمى‏دانند رژيم گذشته با اين كشور چه كرده است، بدانند يكى از دهها كار خيانت‏آميزى كه كردند، اين است! اقتصاد اين كشور را متّكى به نفت كردند كه به آسانى هم نمى‏شود آن را تغيير داد و دگرگون كرد! اين ملت اگر بتواند، بايد با صادرات گوناگون، صادرات ميوه، صادرات معادن گوناگونى كه در اين كشور هست، توليدات صنعتى، كشاورزى و خدمات اين كشور را اداره كند.

بيانات در اجتماع زائران و مجاوران بارگاه ملكوتي حضرت علي بن موسي الرضا(عليهالسلام)، 1/1/1377
 

اقتصاد منهاي نفت؛
 

بنده از چند سال قبل، دو، سه سال قبل شعار تكيه بر «اقتصاد منهاى نفت» را با مسؤولين كشور در ميان گذاشتم؛ آن‏ها هم انصافاً استقبال كردند. البته كار آسانى نيست. اين كار در طول يك سال و دو سال و پنج سال، انجام نمى‏گيرد؛ بايد به مرور و به تدريج انجام گيرد كه ما براى ادارهي امور كشور، براى كارهاى گوناگون كشور، براى واردات و خدمات كشور، براى آموزش و پرورش و بودجهي جارى كشور، مجبور نباشيم نفت را كه ذخيرهي ماست، بفروشيم و گندم، يا شير خشك وارد كنيم! اين غلط است.

بيانات در اجتماع زائران و مجاوران بارگاه ملكوتي حضرت علي بن موسي الرضا(عليهالسلام)، 1/1/1377
 

ضربهي اقتصادي نفت به ايران؛
 

عزيزان من! در كشور ما، اسراف زياد مى‏شود! ما از چند طرف ضربهي اقتصادى مى‏خوريم؛ از جهت نفت هم ضربهي اقتصادى مى‏خوريم! نفت، ثروت ملت ايران و ثروت دولت است كه نمايندهي ملت است اما درآمد دولت توليد كنندهي نفت، كمتر از درآمد دولتى است كه كمپانيهاى نفتى آن، نفت ما را مى‏خرند و آن دولت از آن‏ها ماليات مى‏گيرد! شما ببينيد چه ظلم بزرگى در دنيا انجام مى‏گيرد و اتفاق مى‏افتد! يعنى تجار و كارخانه‏داران فلان كشور صنعتى كه نفت را از خليج فارس مى‏خرند و به آنجا مى‏برند، دولت از آن‏ها ماليات مى‏گيرد به خاطر نفتى كه آن‏ها مى‏خرند و وارد مى‏كنند آن مالياتى كه او به‏خاطر اين نفت مى‏گيرد، بيشتر از آن قيمتى است كه دولت توليد كننده و صادر كنندهي نفت، به خاطر فروش نفت خودش مى‏گيرد! آيا اين ظلم نيست؟! اين ظلمى است كه كشورهاى صنعتى مى‏كنند؛ اعمال نفوذى است كه مى‏كنند. اين يك ضرر!

بيانات در اجتماع زائران و مجاوران بارگاه ملكوتي حضرت علي بن موسي الرضا(عليهالسلام)، 1/1/1377
 

آمادگي براي كاهش درآمد نفتي؛
 

مسؤولين اقتصادى دولت، برنامهي كشور را طورى تنظيم مى‏كنند كه هيچ‏گونه ضربه‏اى بر مسايل اساسى كشور وارد نيايد. اين كار را كرده‏اند و مى‏كنند؛ خيلى هم خوب است. قيمت نفت، در دوران جنگ از اين هم كمتر بود، ولى به خوبى گذرانديم. در زمان رياست جمهورى بنده، قيمت نفت كه امروز هر بشكه‏اى حدود 12 دلار است از 18 دلار به 12 دلار رسيده است به 8 دلار، به 5/7 دلار رسيد و گذرانديم! وقتى مسؤولين بر كار خودشان مسلط باشند و مردم را پشت سر خودشان داشته باشند، مى‏توانند انجام دهند. ما آن روز، جنگ را هم داشتيم كه خرج جنگ هم خرج خيلى عظيمى بود، پس اين كافى نيست. در كنار اين، مسألهي صرفه‏جويى مطرح است.

بيانات در اجتماع زائران و مجاوران بارگاه ملكوتي حضرت علي بن موسي الرضا(عليهالسلام)، 1/1/1377
 

منبع: borhan.ir

دسته ها : در سال 91
1391/8/4 17:9

رشد و جاذبه «توليد ملي» در گرو الزاماتي است كه با توجه جدي به آن از سوي توليدكنندگان تحقق مي يابد. «اتقان» ، «استحكام» و «احسان» ۳ اصل براي پيشرفت توليد ملي به منظور تامين نيازهاي داخلي و جذب بازارهاي خارجي است. كار و كالايي كه با وجدان كاري و صداقت و امانت داري توامان باشد، خود به خود رواج مي يابد. رويكرد مردم به سوي «توليد ملي»، نيازمند تعهد كاري سازندگان كالاهاي داخلي و دلسوزي و پاي بندي جدي آن ها به رعايت استانداردهاي حقيقي صنعت و كالاست. بهره بردن كارخانه داران از حضور دانشمندان و متخصصان صادق كشور و مشاوران امين و سالم و پاك و توجه جدي آن ها به حقوق مصرف كنندگان، از الزامات ترويج توليد ملي است.
پيامبر خدا حضرت محمد صلي ا... عليه و آله و سلم، پيوسته پيروان خويش را وادار به كار و توليد مي كردند و اصول و قوانين كار و توليد بايسته را آموزش مي دادند.

اتقان توليد
«اتقان» كار و توليد از اصول پيشرفت و توسعه «توليد ملي» است. پيامبر خدا(ص) فرموده اند: ان ا... تعالي يحب اذا عمل احدكم عملا ان يتقنه (كنزالعمال في سنن الاقوال و الافعال، ج ۳، ص ۳۶۶، حديث ۹۱۲۴). خداي تعالي دوست دارد هرگاه فردي از شما كاري كند، آن را درست و دقيق و با مهارت انجام دهد. براساس اين حديث نبوي، پروردگار جهانيان رعايت «اتقان» در انجام كار را دوست دارد. اتقان كار همان رعايت كامل و دقيق استانداردهاست. «اتقان» انجام درست، استادانه، دلسوزانه، دقيق و ماهرانه هركار توسط افراد حاذق و متخصص است. كار سست و بي كيفيت و كالاي داراي نقص و عيب و بي خاصيت و توليدات ضعيف و ظاهرسازي ها، عامل عقب افتادگي توليد ملي مي شود و موجبات اجتناب مردم را از خريد كالاي داخلي فراهم مي كند.
بنابراين كار و كالا بايد متقن و درست باشد و در اين راستا نظارت و بازرسي جدي دولتي و اتحاديه ها و سازمان هاي كارگري و مردمي براي اتقان كار و كالا ضرورت دارد، زيرا چنانچه گفته شد كار و توليد معيوب و كم دوام و ناكارآمدي توليدات ملي، عامل روي گرداني مردم از توليد ملي مي شود.
خداي بزرگ كار متقن را دوست دارد و هركس مي خواهد كارش مورد رضايت خداوند سبحان باشد، بايد كار درست و با كيفيت انجام دهد و كالاي خوب و بي عيب و نقص بسازد و تحويل مردم در جامعه اسلامي بدهد، چون تنها در اين صورت است كه توليد ملي رواج مي يابد و مردم شيفته و علاقه مند به توليد ملي مي شوند.«توليد ملي» با دوام و كيفيت و رعايت تمام استانداردها، توليد «متقن» است و «محبوب خداي متعال» و بندگان خدا خواهد بود.
زماني كه «ابراهيم» فرزند پيامبر خدا(ص) از دنيا رفت، پيامبر (ص) هنگام دفن او داخل قبرش رفتند و خللي مشاهده كردند و آن را با دست خود درست كردند و فرمودند: اذا عمل احدكم عملا فليتقن (وسائل الشيعه، ج۲، ص ۸۸۳* سفينة البحار، ج ۲، ص ۲۷۸، ماده عمل).«هركدام شما كاري كرد پس متقن كاري كند و با اتقان انجام دهد» مطابق اين حديث نبوي پيامبر خدا(ص) خود كار قبرسازي را درست و محكم انجام مي دهند و به مسلمانان سفارش مي كنند هركاري را «متقن» انجام دهند.
اگر اين وصيت نبوي، پيش روي سازندگان كالاها و كارخانه داران و صنعت گران و مهندسان و تاجران و صادركنندگان كالا باشد و به آن عمل كنند، بي گمان «توليد ملي» رواج مي يابد و وابستگي ها به بيگانگان كاهش خواهد يافت.

احكام كار و محكم سازي كالا
استحكام كالا از اصول محبوبيت مردمي است. انسان كالاي محكم و پايدار را دوست دارد و به طور طبيعي به سوي آن جذب مي شود.
پيامبر خدا(ص) براي قبر سعدبن معاذ لحد ساختند و خشت قبر را برابر و قبر را درست كردند و فرمودند: اني لاعلم انه سيبلي و يصل اليه البلاء ولكن ا... يحب عبدا اذا عمل عملا احكمه. (وسايل الشيعه، ج ۲، ص ۸۸۳* سفينة البحار، ج ۲، ص ۲۷۸). «من مي دانم آن به زودي كهنه مي شود و بلا به او مي رسد ولكن خداوند بنده اي را دوست دارد كه هنگامي كه كاري را انجام دهد، محكم سازد.» بنابراين كار و كالاي مسلمان ايراني، بايد محكم و بادوام باشد تا عمل و كارش محبوب خداي سبحان شود.

حسن كار و احسان كالا
نيك و زيبابودن كار و كالاي ايراني ضامن ترغيب و تشويق اقشار جامعه به سوي «توليد ملي» است. پيامبر خدا(ص) فرموده اند: ان ا... تعالي يحب من العامل اذا عمل ان يحسن (كنزالعمال في سنن الاقوال و الافعال ، ج ۴، ص ۳۶۶، حديث ۹۱۲۵). «خداي تعالي دوست دارد زماني كه كارگر كاري را انجام مي دهد نيك و زيبا و خوب انجام دهد.» راغب اصفهاني در معناي حسن نوشته است: الحسن عبارة عن كل مبهج مرغوب فيه و ذلك ثلاثة اضرب: مستحسن من جهت العقل و مستحسن من جهت الهوي و مستحسن من جهة الحس. (المفردات، ص ۱۱۸، ماده حسن) . حسن و نيكي هر خوشحال كننده اي است كه رغبت و ميل انسان در آن است و آن سه قسم است مستحسن از جهت عقل و خواهش و حس! براساس اين حديث نبوي، بايد كارگران در انجام كار و توليد كالا، هدفشان حسن كار و نيك و زيبا و خوب انجام دادن كارها باشد تا مسلمانان را خوشحال كنند.

رعايت حقوق كارگران
توجه به حقوق كارگران و فراهم كردن موجبات دلگرمي و پشتكار و جديت و وجدان كاري و تعهد عملي آنها از الزامات تقويت و ترويج «توليد ملي» است. تشويق كارگران و پرداخت حقوق آنان و تامين نيازهاي واقعي و رفع مشكلات شان، تلاش همه جانبه و فراوان كارگران را در كار و توليد كالا به همراه دارد و همين عامل «اتقان» و «استحكام» و «احسان» توليد ملي است. تحقق اصول سه گانه اي كه در رهنمودهاي پيامبر اعظم(ص) درباره كار و كارگري و توليد كالا عنوان شده است به انگيزه و تلاش مديران در طرح ها و برنامه هاي جامع توليد ملي و رعايت حقوق كارگران وابسته است.
پيامبر اسلام (ص) درباره پرداخت مزد كارگر فرموده اند: اعطوا الاجير اجره قبل ان يجف عرقه (كنزالعمال في سنن الاقوال و الافعال، ج ۳، ص ۳۶۶، حديث ۹۱۲۱ ، ۹۱۲۲و ۹۱۲۶). اجرت و مزد كارگر را پيش از اين كه عرقش بخشكد، عطا كنيد.
در حديث نبوي ديگر سفارش به رعايت حق كارگر شده است و مي فرمايد: اعطوا الاجير حقه قبل ان يجف عرقه (كنز العمال في سنن الاقوال و الافعال، ج ۳، ص ۳۶۶، حديث ۹۱۲۸). حق كارگر را پيش از اين كه عرق او خشك شود بدهيد.

1391/8/4 17:7

علي عليه السلام سمبْل توليد و كار

- تو ميداني اميرالمؤمنين از چه جهت ما را به خانه اش دعوت كرده است؟

- من، چيزي نمي دانم. فقط چشمانم به آن كيسه بزرگ پر از پولي است كه پاي غلام علي با آن برخورد كرد.

- آيا مي داني علي اينهمه پول را از كجا آورده است؟

- چرا از خودش نمي پرسي؟

- يا علي! اين پولهاي زياد كجا بوده است؟

- اين پولها از آن كسي است كه مال ندارد.

- منظور علي از اين جمله چه بود؟

- يادت هست كه چندي قبل، علي با پيراهن كهنه اي از كنار ما رد شد و ما با لحني تمسخرآميز و متلك گونه فقر و و تهي دستي علي را به رخ او كشيديم. غلامش مي گفت پس از آن جريان، علي به او گفته است امسال خرماها را به فقرا ندهد. بلكه خرماها را به بازرگانان بفروشد و پول آنها را جمع كند. حال هم ما را در اينجا جمع كرده است تا به ما بفهماند كه او مردي دارا و ثروتمند است. اما با بخشيدن اموالش به فقرا، چيزي از آن را براي خود نگاه نمي دارد.

احتمالاً، حال هم قصد دارد اين پولها را ميان مستمنداني كه هر سال برايشان خرما مي فرستاد، تقسيم كند.

بعضي علي (ع) را به علم زيادش مي شناسند و بعضي حيران عدالتش هستند. بعضي شيداي غيرتمندي اش هستند. بعضي هم مبهوت جنگاوري اش. اما كمتر كسي علي را اسوه و سمبل كار و توليد اقتصادي مي شناسد. علي از همان دوران كودكي وبعدها نوجواني و جواني اش مشغول كار و فعاليت شد. از كودكي تا كهنسالي تا آنجايي كه وقت و فرصت به او اجازه مي داد، كار مي كرد و خرج زندگاني اش را تأمين مي نمود. در تمام اين دوران هم :

مشروعيت كار براي علي (ع) مهم بود، نه نوع و مقبوليتش!

به همين جهت هم، ‌امام را در دورانهاي مختلف عمرشان در كارهاي گوناگون و مختلفي        مي بينيم. در جواني با شتري براي مردم مشكهاي آب را حمل مي نمود و آنها را در اختيار آنان قرار مي داد و آنها را در اختيار آنان قرار مي داد تا مخارجش تأمين شود. با كاشت درخت و بناي باغها، با حفر قنات و چاهها زمين را آباد مي كرد و چرخ اقتصادي را به چرخش درمي آورد. او كار مي كرد و درآمدش را انفاق مي نمود. با اينكه بعدها يكي از پردرآمدترين انسانهاي زمان خودش شده بود، اما باز هم به اموالش دل نمي بست. خود مي فرمايد :

صدقه اي كه من از مال خودم خارج مي كنم، اگر مابين همه بني هاشم تقسيم كنم، آنها را كفايت مي كند.

و اينهمه از آن رو بود كه اميرالمؤمنين بزرگترين دشمن فقر و نداري بود. در كلامي به فرزندش محمد حنفيه مي فرمايد :

پسرم من از فقر بر تو مي ترسم. از آن به خدا پناه ببر! چرا كه فقر دين انسان را ناقص و عقل و انديشه او را مشوش و مردم را نسبت به او،‌ و او را نسبت به مردم بدبين مي سازد.

او دشمن فقر بود. سفارش مي كرد كه هركس بايد با كار و كوشش، از دچار شدن خانواده اش به فقر و مكنت جلوگيري كند و پس از آن هم در آمدش را به كمك و ياري فقرا، اختصاص دهد. اميرالمؤمنين كاري را كه در جهت مبارزه با فقر انجام مي شد امري مقدس و در رديف جهاد         في سبيل الله به حساب مي آورد. از همين رو هم بود كه مولاي مؤمنان علاقمند بود تا از دسترنج خودش به تأمين زندگي اش بپردازد. حتي در دوران خلافت هم كه كار و وظيفه اش سنگين، و فعاليتش زيادتر بود- اميرالمؤمنين بر كشوري وسيع حكومت مي كرد كه چندين برابر ايران فعالي است و به عزل و نصب و بازرسي و حسابرسي مي پرداخت- با اينكه كارهاي خلافت  خسته اش مي كرد، اما همچنان تأكيد داشت كه از دسترنج خودش امرار معاش كند و از بيت المال مصرف نكند. و نقل است حتي پس از بيعت مردم با ايشان در امر خلافت، به مزرعه رفت و مشغول كار و زراعت خويش شد.

آري! بي رغبتي به دنيا، بابناي دنيا كه خداي متعال آنرا وظيفه همگان قرار داده است،‌منافات ندارد. شيوه اميرالمؤمنين كه تربيت يافته اسلام است به ما مي فهماند :

دنيا را بسازيد، زمين را آباد كنيد، ثروت ايجاد كنيد، اما دل نبنديد! اسير آن نشويد، تا راحت بتوانيد در راه خدا انفاق كنيد. هر چه مي توانيد ثروت توليد كنيد،‌اما خودتان كمتر مصرف كنيد!

1391/8/4 11:50
فعالان صنعت سيمان در چهارمين نشست صبحانه كاري كانون نهادهاي سرمايه گذاري ايران مهم ترين دغدغه خود را بازپرداخت وام هاي صندوق ذخيره ارزي اعلام كردند.

 

به گزارش پايگاه اطلاع رساني بازار سرمايه (سنا)، رييس هيات مديره انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان ايران در اين نشست گفت : هيچ صنعتي همانند سيمان در سال هاي اخير در كشور توسعه نيافته اما اين صنعت با فرصت ها و تهديدهاي بسياري روبرو است.

 

سيد محمد اتابك به افزايش 22 درصدي قيمت سيمان در ماه گذشته اشاره كرد و افزود : مسئولان انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان با توجه به اينكه نوسانات پيش روي اين صنعت را بيش از يك بار مي ديدند به دنبال آزادسازي قيمت سيمان بودند اما در نهايت وزارت صنعت، معدن و تجارت با افزايش قيمت اين كالا موافقت كرد.

 

وي با مقايسه صنعت سيمان و فولاد در كشور اظهار داشت: سرمايه گذاري براي احداث يك كارخانه فولاد آهن اسفنجي با دو خط توليد 300 ميليارد تومان است  كه امروز فروش هر دو خط آن 800 ميليارد تومان در سال است.

 

اتابك ادامه داد : براي احداث يك كارخانه يك ميليون تني سيمان كمتر از 300 ميليارد تومان سرمايه نياز است اما حجم فروش آن 75 ميليارد تومان است كه دوره بازگشت سرمايه بيش از 15 سال به طول مي انجامد كه به همين خاطر طرح هاي سيماني از توجيه اقتصادي برخوردار نيست.

 

رييس هيات مديره انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان افزايش هزينه تمام شده، حمل و نقل مواد خام و خريد قطعات را از ديگر مشكلات كنوني اين صنعت اعلام كرد.

 

وي به بازپرداخت وام هاي صندوق ذخيره ارزي در صنعت سيمان اشاره كرد و گفت : بانك ها خواستار دريافت وام هاي خود به صورت ارزي هستند كه شركت هاي سيماني با توجه به افزايش شديد قيمت ارز در كشور قادر به تامين آن نيستند.

 

اتابك با بيان اينكه سه صنعت فولاد، پتروشيمي و سيمان از صندوق ذخيره ارزي وام دريافت كرده اند، افزود: هم اكنون دو صنعت فولاد و پتروشيمي محصولات خود را با دلار صادر مي كنند اما شركت هاي سيماني بخشي زيادي از محصولات خود را در داخل كشور به فروش مي رسانند و تنها آزادسازي محصولات اين صنعت مي تواند مشكلات كنوني آن را برطرف كند.

 

رييس هيات مديره انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان به صادرات اين محصول به خارج از كشور اشاره كرد و گفت : اين امر به دليل برخي ناهماهنگي ها و حضور پر رنگ واسطه ها نتوانسته است ارزآوري مطلوبي را براي كشور به همراه داشته باشد كه اين موضوع در نشست آتي مسئولان شركت هاي سيماني مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.

 

ايران در جايگاه چهارم توليد سيمان در جهان

مديرعامل سيمان فارس و خوزستان در اين جلسه حجم توليد سيمان جهان در سال 2011 ميلادي را 3.6 ميليارد تن اعلام كرد و گفت : ايران با توليد 66 ميليون تن سيمان در جايگاه چهارم قرار دارد.

 

اسفنديار سالاروند افزود : پيش بيني مي شود در سال 91 نزديك به 75 ميليون تن سيمان در كشور توليد شود كه در شش ماهه نخست امسال 36 ميليون تن از اين ميزان محقق شده است.

 

وي ادامه داد : بر اساس طرح جامع توسعه صنعت سيمان، ظرفيت اسمي توليد اين محصول در سال 94 به 94 ميليون تن مي رسد كه پيش بيني مي شود امسال بتوانيم 12 ميليون تن سيمان را صادر كنيم.

 

سالاروند با بيان اينكه پرداخت وام هاي ارزي به يكي از تهديدهاي جدي اين صنعت تبديل شده است، افزود: بر اساس طرح جامع صنعت سيمان، صندوق ذخيره ارزي موظف شد در سال 83 تسهيلات ارزان قيمتي را براي توسعه اين صنعت به شركت ها پرداخت كند.

 

وي با بيان اينكه شركت هلدينگ سيمان فارس و خوزستان با در اختيار داشتن 34 درصد بازار در حدود 280 ميليون يورو بدهي ارزي دارد، اظهار داشت : اختلاف نرخ ارز مرجع با بازار آزاد 800 ميليارد توماني است كه اين مبلغ دو برابر سرمايه ثبت شده، اين شركت است.

 

سالاروند تصريح كرد : صندوق ذخيره ارزي با فلسفه حمايت از صنايع مختلف ايجاد و مقرر شد شركت ها حداكثر 10 درصد تغييرات را تقبل كنند و ما به التفاوت آن را بيمه ها بپردازند يا به صورت يارانه به شركت ها پرداخت شود.

 

خوش بيني به توسعه صنعت سيمان

مديرعامل هلدينگ سيماني غدير در اين نشست گفت: بدهي هاي ارزي تنها مختص صنعت سيمان نيست بلكه بسياري از صنايع با چنين مشكلاتي روبرو هستند.

 

علي محمد بد افزود : تجربه نشان داده است كه دولت در چنين مواقعي به كمك صنعت آمده و معضلات آنها را برطرف كرده است.

 

وي اظهار داشت : در بخشنامه اعطاي وام صندوق ذخيره ارزي آمده است كه در صورت افزايش نوسان بيش از 15 درصدي، دولت هزينه هاي صنايع را تامين خواهد كرد كه اميدواريم اين امر محقق شود.

 

افزايش نقش مشاوران سرمايه گذاري

مديرعامل شركت فرابورس گفت : زماني كه متغيرهاي كلان اقتصادي دچار نوسان مي شوند، افق هاي سرمايه گذاري ها كاهش مي يابد.

 

امير هاموني با اشاره به مزيت هاي سرمايه گذاري در بازار سرمايه اظهار داشت: مشاوران سرمايه گذاري مي توانند در اين برهه افق بلندمدتي را براي سرمايه گذاران ترسيم كنند.


وي گفت در سال 83 صنعت سيماني ها گروه پيشرو بورس بودند و طرحهاي زيادي احداث كردند كه هنوز بسياري از آنها نيمه تمام است و اميدواريم با تكميل آنها، سيماني ها بتوانند جايگاه مناسبي را در بازار سرمايه به خود اختصاص دهند.
دسته ها : سرمايه ايراني
1391/8/4 11:31

تهران / واحد مركزي خبر / بهداشت و سلامت 1391/08/01
رييس مركز تحقيقات ايدز دانشگاه علوم پزشكي تهران امروز مراحل علمي توليد، كارآزمايي باليني و نتايج درماني داروي ايراني آيمود را براي گروهي از استادان بين المللي بيماري ايدز شرح داد.
اين استادان از دانشگاه هاي كاليفرنيا، استنفورد و هاروارد به ايران آمده اند تا در همايش چهار روزه پژوهش ايدز در ايران شركت كنند.
دكتر مينو محرز در مصاحبه با خبرنگار ما درباره آيمود افزود: اين دارو مدت دو سال است كه براي2000بيمار مبتلا به اچ آي وي ايدز در سراسر ايران استفاده مي شود و با اين كه بيمار بايد هر روز براي تزريق مراجعه كند، استقبال خوبي از آن به عمل آمده است چون حال عمومي بيمار بهبود مي يابد.
وي گفت: تاكنون هيچ عارضه جدي از آيمود در كشور گزارش نشده است و اميدورايم بتوانيم نوع خوراكي آن را تهيه كنيم تا آيمود نيز در دستورالعمل كشوري درمان ايدز قرار گيرد.
تصوير با صدا دارد

دسته ها : توليدات داخلي
1391/8/1 12:25
X